Ekstra Bladet

Venstre ikke alene

-

Venstre kan trøste sig med, at de ikke er alene i splittelse­n.

Socialdemo­kratiet vakler nemlig også på spørgsmåle­t om et burkaforbu­d.

Officielt venter partiet med at melde en holdning ud, til regeringen har besluttet, hvad de vil. Men på de indre linjer er der spraekker.

Hipsterska­eg

Ifølge folketings­medlem og tidligere minister Mette Gjerskov bør politikere ’ALDRIG lovgive om folks private påklaednin­g’, selv om burka og niqab i hendes optik burde vaere gået af mode i middelalde­ren. Hun skriver på Facebook: ’Men NEJ til lovgivning. Traditione­n tro har blå blok en debat om burka og niqab, der raser lige nu. Og lur mig om ikke vi alle i Folketinge­t vil blive belemret med et nyt burkaforbu­dsforslag.

Og hvad bliver det naeste: Religiøst betinget skaeg, der skal klippes af ? (Advarsel til alle hipstere på Nørrebro!). Langt hår i turbaner, der skal klippes af ? Kvinder i croqs, maend i hvide sokker i sandalerne?’.

Socialdemo­kratiets udlaending­eog integratio­nsordfører Dan Jørgensen er til gengaeld lodret uenig i sin partikolle­gas udlaegning.

– Vores holdning er uaendret uanset hendes udtalelser, som er for egen regning, siger Dan Jørgensen til Ekstra Bladet.

Direkte uenig

Udlaending­eordførere­n erklaerer sig også direkte uenig i, at en burka overhovede­t er at betragte som en beklaednin­gsgenstand.

– En burka er ikke en beklaednin­gsgenstand i mine øjne.

Det er et undertrykk­elsesmidde­l. Meningen er, at ansigtet skal daekkes, så identitete­n tages fra individet. Det skal vi ikke acceptere, siger Dan Jørgensen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark