Ekstra Bladet

NYT VIDNE KAN HAVE SET EMILIES MORDER

- PRIVATFOTO METTE FLECKNER ULRIK BACHMANN KATRINE M. RASMUSSEN POLITIFOTO

Hele landet har følt dybt med familien til den 17-årige Emilie Meng, der aldrig kom hjemn efter en bytur med veninder søndag 10. juli 2016. Menneskets hukommelse er en saer størrelse, og det er ikke til at vide, hvad der trigger den, så vi pludselig husker på noget, der kan vise sig at vaere vigtigt.

I sagen om den draebte 17årige Emilie Meng var det en efterlysni­ng med billeder, der pludselig fik hukommelse­n på gled hos en kvinde, hvis udsagn nu kan vaere et gennembrud i den naesten 15 måneder gamle uopklarede kriminalsa­g.

Søndag 10. juli 2016 tidligt om morgenen – timer før det overhovede­t stod klart, at der var en teenagepig­e i Korsør, der var forsvundet – kørte en kvinde forbi et sø-område ved Regnemarks Bakke naer Borup på Midtsjaell­and.

Forbandt aldrig tingene

Mens hun sad i sin bil, der sneglede sig af sted bag en en traktor, kastede hun et blik ned ad en afkørsel og så en lys mindre eller mellemstor bil holde med bagsmaekke­n Var det Emilies morder, der stod ved sin lyse bil, og var det et lig, han løftede ud af sin bil? Et vidne har fortalt, at hun her ved denne nedkørsel til Regnemarks Bakke gjorde en vigtig iagttagels­e den sommermorg­en, Emilie forsvandt. åben. En mand var ved at tage noget tungt ud af vognen.

Kvinden bed maerke i det. Hun naevnte det for nogle familiemed­lemmer senere, men så glemte hun ellers den lille begivenhed.

Siden begyndte den tragiske sag om Emilie Mengs forsvinden at rulle, men kvinden forbandt aldrig gåden fra Korsør 60 kilometer vaek med det, hun havde set ved Regnemarks Bakke.

Hun huskede heller ikke på det, da medierne beskrev, hvordan en hundelufte­r et halvt år senere juleaftens­dag opdagede liget af Emilie Meng i en sø i området.

Men mange måneder efter skete der noget nyt i Emiliesage­n.

– Hvad lavede du på et bestemt tidspunkt for tre måneder siden? Det kan de faerreste svare på, men lige pludselig er der et eller andet, der gør, at man husker på noget. I det her tilfaelde var det vores efterlysni­ng af en lys bil, forklarer politiinsp­ektør Kim Kliver, Sydsjaella­nds Politi.

En lys bil var nemlig blevet filmet af et overvågnin­gskamera inde på Korsør Station, mens vognen vendte på p-pladsen på praecis det tidspunkt året forinden, hvor Emilie Meng havde taget afsked med nogle veninder ved togstation­en efter en bytur.

Genskabt billede

Optagelser­ne var så ringe, at politiet sendte dem til udlandet til en ekspert, som undersøgte dem og sporede sig frem til, at der kunne vaere tale om flere forskellig­e biltyper.

Herefter rekonstrue­rede politiet ved hjaelp af flere biler forløbet ved Korsør Station og fandt frem til, at den bil, overvågnin­gskameraet havde fanget noget af, formentlig havde vaeret en lys Hyundai model i30.

Hvad lavede du på et bestemt tidspunkt for tre måneder siden?

 ??  ?? Nyt spor i sagen
Nyt spor i sagen
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark