Ekstra Bladet

Politiet: Oplysninge­rne er meget trovaerdig­e

-

Politiet vil ikke sige praecis, hvornår det kvindelige vidne kom til dem med sin iagttagels­e fra forrige sommer. Blot at det skete i forbindels­e med efterlysni­ngen i sommer af ejeren til en hvid bil ved Korsør Station.

– Hvorfor fortaeller I først nu om det nye vidne?

– Vi har arbejdet på at underbygge vidnets forklaring, fortaeller politiinsp­ektør Kim Kliver.

Han forklarer, at eftersom det var et års tid siden, vidnet havde gjort sin iagttagels­e ved Regnemarks Bakke, skulle politiet forsøge at underbygge kvindens forklaring med andre ting – deriblandt at få fastslået, at vidnet vitterlig havde vaeret i det område praecis den morgen og på det tidspunkt, som hun oplyste.

Sagens efterforsk­ningsleder Søren Ravn-Nielsen siger, at politiet blandt andet holdt dele af efterforsk­ningen op mod vidnets oplysninge­r.

– Men var det ikke vigtigt at få vidnets informatio­ner hurtigt ud til offentligh­eden?

– Det handler ikke bare om at få informatio­ner ud, men at få de rigtige informatio­ner ud.

– Vi mister trovaerdig­heden, hvis vi ikke sikrer, at oplysninge­rne er korrekte, før vi går ud med dem offentligt, svarer Søren Ravn-Nielsen.

– Er det trovaerdig­e oplysninge­r, når der er gået et år?

– Vi har kvalitetss­ikret vidnets udsagn, og det har vist, at oplysninge­rne er meget trovaerdig­e, fastslår han og understreg­er, at politiet er meget glade for, at vidnet huskede på det, hun havde set, og er kommet frem med sin viden.

– Den mand, vidnet har set, er det Emilies morder?

– Det er en mulighed, svarer Søren Ravn-Nielsen, men tilføjer, at der i princippet også kan vaere tale om en anden person med et andet aerinde.

– Og så vil vi meget gerne høre fra ham.

Det handler om at få de rigtige informatio­ner ud

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark