Ekstra Bladet

Praesten: Det er et stort håb, at gerningsma­nden bliver fundet

-

De nye oplysninge­r i sagen kan vaekke både håb – men også raedsel hos Emilie Mengs familie og borgere i Korsør.

Det vurderer sognepraes­t Anna Helleberg Kluge, der stod for konfirmati­on og begravelse af den kun 17-årige Emilie Meng.

– Det er så svaert at se verden glide videre, og det virker så uretfaerdi­gt, at vi ikke får et ansigt på – at der ikke er nogen, der tager ansvaret på sig, siger Anna Helleberg Kluge.

Godt for Korsør

De nye oplysninge­r i sagen kan også rippe op i såret på ny for de naermeste.

– Familien kommer pludselig til at skulle forestille sig det billede af en person, der baerer noget tungt – og måske er det deres elskede barn, siger hun og fortsaette­r:

– Alle detaljer, som skaber billeder, gør ondt. Og man bliver nødt til at lukke ned for det, hvis man vil blive ved med at traekke vejret, siger praesten

Praesten kendte Emilie Meng, fordi hun sang i kirkekoret, og hun har siden den forfaerdel­ige tragedie vaeret i taet kontakt med familien.

Personligt naerer hun et stort håb om, at gerningsma­nden bliver fundet, og hun tror også, at det ville vaere godt for byen Korsør.

– Det vil betyde meget for familien, at personen bliver fundet, men måske endnu mere for os, der ikke har lidt så stort et personligt tab, siger hun.

– Vores verden vil haenge lidt bedre sammen, fordi der er en konsekvens. Man kan altså ikke bare gøre sådan noget forfaerdel­igt noget, uden at der er en konsekvens, siger Anna Helleberg Kluge.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark