Ekstra Bladet

TIDSRUMMET ER INDSNAEVRE­T

NYE OPLYSNINGE­R: To en halv time er nok til, at Emilie Mengs drabsmand både kan nå at samle hende op i Korsør, forbryde sig mod hende og efterlade liget i en sø 60 kilometer vaek, haevder tidligere drabschef Ove Dahl

-

Emilie Meng forsvandt samme morgen, efter at hun havde sagt farvel til sine veninder ved Korsør Station oven på en bytur i Slagelse. Knap et halvt år senere blev hendes lig fundet i en sø ved Regnemarks Bakke taet på Borup og Vestmotorv­ejen – cirka 60 kilometer fra Korsør. Det kan vaere saerdeles vigtigt for muligheden for at finde Emilie Mengs drabsmand, at en kvinde har fortalt til politiet, at hun har set noget mistaenkel­igt taet på stedet, hvor man fandt Emilie Meng draebt juleaftens­dag.

Det siger den tidligere drabschef Ove Dahl.

– For det første indsnaevre­r – Med den maksimaleo­mtale, sagen har fået, kan det undre, at vidnet først bliver klar over, at hun kan have set noget interessan­t netop nu, siger Ove Dahl. det i hvert fald tidsrummet fra opsamlings­tidspunkte­t klokken fire og til tidspunkte­t, hvor Emilie Meng er blevet lagt i søen. Det er ret vigtigt for politiets efterforsk­ere, fordi man nu kan koncentrer­e sig om, hvad der er sket i nogle få timer – frem for at skulle koncentrer­e sig om dage, uger eller måneder, siger Ove Dahl.

Bilen er interessan­t

Emilie Meng forsvandt samme morgen, efter at hun havde sagt farvel til sine veninder ved Korsør Station oven på en bytur i Slagelse. Knap et halvt år senere blev hendes lig fundet i en sø ved Regnemarks Bakke taet på Borup og Vestmotorv­ejen – cirka 60 kilometer fra Korsør.

Politiet efterlyste i sommer ejeren af en lys bil, der er blevet indfanget af et overvågnin­gskamera ved Korsør Station.

– Nu ved jeg selvfølgel­ig ikke, hvad det nye vidne helt praecis har fortalt politiet, men hvis de nye vidneforkl­aringer stemmer overens, begynder man at kunne koncentrer­e sig om netop den bil for fuld kraft, hvis man ikke allerede har gjort det, fortsaette­r Ove Dahl.

Den tidligere drabschef understreg­er over for Ekstra Bladet, at han ikke kender mere til Emilie Meng-sagen end alle andre, som har fulgt med i pressens daekning. Daekningen har imidlertid i løbet af de mange måneder vaeret massiv. Og det er også årsagen til, at Ove Dahl undrer sig over, at det nye vidne først melder sig nu.

– Med den maksimale omtale, som sagen har fået, kan det undre, at vidnet først bliver klar over, at hun kan have set noget interessan­t netop nu, siger Ove Dahl.

Selv om de nye oplysninge­r kan tyde på, at gerningsma­nden har slået Emilie Meng ihjel ganske kort tid efter, at hun er blevet samlet op ved Korsør Station, er Ove Dahl temmelig sikker på, at politiet arbejder med endnu en teori. Han er af den opfattelse, at der også er et tredje sted, der er interessan­t af hensyn til efterforsk­ningen.

– Jeg vil stadig fastholde, at der skal vaere et sted, hvor gerningsma­nden har slået hende ihjel eller har forbrudt sig imod hende. Det er formentlig et sted mellem opsamlings­stedet og dumpnings-stedet, siger Ove Dahl.

– Man kan selvfølgel­ig ikke totalt afvise, at drabet er sket ved Regnemarks Bakke. Men min fornemmels­e er, at gerningsma­nden må vaere holdt ind på en af de mange rasteplads­er, der i øvrigt er langs motorvejen fra Korsør til Borup.

– Hvis han ikke er kørt fra motorvejen og er holdt ind et sted. Det er muligt, at gerningsst­edet er i selve bilen, siger Ove Dahl til Ekstra Bladet.

Om gerningsma­nden siger Ove Dahl:

– Han har forøvet sin ugerning. Jeg vil gaette på, at han forsøger at glemme og fortraenge det. Og så håber han, det aldrig bliver opdaget.

Det er muligt, at gerningsst­edet er i selve bilen

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ??
FOTO: PER RASMUSSEN
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark