Ekstra Bladet

LØKKE HOLDER OS FOR NAR

- Rune Olsen Hyben Alle 100 Kastrup

Det er utroligt, at statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen (V) vaelger at holde befolkning­en for nar på selve Folketinge­ts åbningsdag!

Danskerne må nemlig, som tingene er nu, vaelge mellem mere velfaerd og lavere skatter.

Statsminis­teren påpeger, at fra 2015 til 2018 har regeringen givet kommunerne en milliard kroner mere til velfaerd – men det beløb er meget lavt, når man ser, hvor meget der bliver givet til skattelett­elser og taget fra borgere på overførsel­sindkomst.

Det er da tydeligt, at forskellen mellem rig og fattig bliver større og større

Bo- og gaveafgift­en blev sat ned fra 15 til fem procent, og samtidig er afgifterne på biler blevet sat ned. Det vil fremover koste statskasse­n mange milliarder kroner.

Det er, som om regeringen går rundt med skyklapper på, for det er da tydeligt, at forskellen mellem rig og fattig bliver større og større.

Der er masser af pensionist­er, der oplever svigt dagligt ude i kommunerne og på plejehjemm­ene, fordi personalet ikke kan følge Humøret var højt hos både statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen (th.) og politiske venner og fjender efter åbningstal­en i går.

med. Samtidig er en masse handicappe­de og syge låst fast på kontanthja­elp og er blevet holdt på den ydelse i mange år, selv om de burde

få tilkendt førtidspen­sioner, fordi de er for syge til at arbejde.

Det er modbydelig­t, at regeringen nu vaelger at give

skattelett­elser, når det er kommet frem, at politikern­e vil tage fem milliarder kroner fra borgere på overførsel­sindkomst – og de har

ikke ret meget at leve af i forvejen. Det er logik for burhøns, at det øger kriminalit­eten, når uligheden stiger i et samfund. Derfor er

det langt bedre med et mere lige land.

 ?? FOTO: STINE BIDSTRUP ??
FOTO: STINE BIDSTRUP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark