Ekstra Bladet

Flere maerkvaerd­ige udtalelser fra statsminis­teren

- Mads Nielsen Hermodsvej 31 Esbjerg

Så startede Lars Løkke Venstres valgkamp op til kommunalva­lget 21. november. Det gjorde han i sin tale til Folketinge­ts åbning med sine maerkvaerd­ige udtalelser om folkeskole­rne i København og regeringen­s pulje til udsatte elever, som statsminis­teren raser over, at Københavns Kommune ikke har søgt.

Selve puljen er i øvrigt som at fodre hunden, ikke med dens egen hale, men med den yderste lillebitte ende af halespidse­n. Puljen er en dråbe i vandet i forhold til regeringen­s nedskaerin­gspolitik, og den er et rent pr-stunt i den forbindels­e efter devisen: Jeg tager 100 kroner fra dig, foraerer dig en krone og forventer skamros.

Når Københavns Kommune, ligesom flere Venstrekom­muner, ikke har søgt puljen, så skyldes det, at ’regeringen­s oplaeg tager tid fra børnene og fører til overflødig­t bureaukrat­i’ bare for at få ’et engangsbel­øb til udvalgte skoler om tre år’. Citat: Venstres egen borgmester i København, Pia Allerslev.

Sådan er det, og sådan haenger det sammen.

Venstre står til at få en ordentlig begmand ved kommunalva­lget. Derfor er Løkke på krigsstien, og han følger den velkendte opskrift: Går den, så går den.

Man kan vente sig mere af samme skuffe, også fra Venstre-pressens dagblade rundt om i landet, bare vent og se. Om det vil aendre på den forventede øretaeve til Venstre ved valget, håber jeg ikke.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark