Ekstra Bladet

SIMON KJAERS TORDENSKRA­LD

-

af et ’heeeey’ flaenger den smukke aftenhimme­l over stadion i Podgorica, hvor den danske midterfors­varer føler sig bortdømt i en gang firkant. Gensvarern­e høvler ned over den danske anfører med masser af ledsagende latter.

Åge Hareide står storsmilen­de ved siden af, tipper et par på foden og får taemmet kuglen med den nederste del af brystet …

fra den danske landsholds­trup – og det tror fa’en. Ubesejret i syv kampe i traek og sejre i de tre seneste VM-kvalifikat­ionskampe gør bare hele forskellen.

Nakken bliver rettet, stemmebånd­et smurt, og potentiale­t i et absolut talentfuld­t landshold er ved at blive forløst.

HUMØRET BOBLER

på, hvor langt Åge Hareide er nået med dette landshold, kommer dog først efter de to kampe mod Montenegro og Rumaenien.

Hvad kan denne samling spillere under det maksimale pres, som jagten på en VM-billet nu er snaevret ind til?

DET ENDELIGE SVAR

Åge Hareide ved at tune sig ind på en ordnet kaos-teori, hvor bolde bliver sat hurtigt i spil og bragt i tempo op mod modstander­nes mål.

Så langt så godt, men kampen i aften kan ende i en regulaer krig.

FODBOLDMAE­SSIGT ER

Montenegro med blot 600.000 indbyggere er ved at revne af stolthed over, at deres landshold for første gang som selvstaend­ig nation er taet på en fodboldslu­trunde.

Bybilledet er fyldt med posters af landsholds­heltene, og butikker har haengt landsholds­trøjer i vinduerne.

MINIPUT-NATIONEN

Atlético Madrid Stefan Savic har tilmed sagt, at en mulig VM-kvalifikat­ion med Montenegro er større end Champions League-finalen, så danskerne kan forvente ren krig. Både på banen og på tilskuerpl­adserne. Blodet kan rulle hurtigt på Balkan … Det skal det danske landshold kunne håndtere rent mentalt, og som beskrevet på denne plads i går er Hareide da også gået med rutinen og droppet ungdomsopr­øret. Netop for at kunne modstå situatione­r som denne.

SUPERSTJER­NEN FRA

bliver også en eksamen for Åge Hareides landsholds­projekt.

På positivsid­en taeller en mere forankret spillemåde, som i hvert fald i de seneste to kampe har givet Danmark et klarere og staerkere udtryk.

Det traekker selvfølgel­ig ned, at det udtryk først er kommet i slutningen af VM-kvalifikat­ionen. Både i forhold til spiller- og systemvalg. Selvfølgel­ig tager tingene tid, men den luksus har man bare ikke som landstraen­er.

KAMPEN I AFTEN

Hareide naturligvi­s også ganske udmaerket, og kravet om seks point i de to sidste VM-kvalifikat­ionskampe og dermed minimum en andenplads i gruppen må vaere rimeligt.

Den første sejr skal komme i aften mod Montenegro, som ganske vist spiller med stort hjerte og vandt den omvendte kamp i Parken.

Kvaliteten i den danske trup bør bare vaere højere på det danske landshold og selvtillid­en den samme.

Faktisk naesten uanset startopsti­llingen, der naturligvi­s kommer til at ligne de to foregående.

vaere med at kyle den laenge ventede folkelige opbakning vaek med et tåbeligt nederlag og en tredje slutrunde i traek uden dansk deltagelse.

Frem med brystet og kaemp så, til blodet sprøjter for den VM-kvalifikat­ion!

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark