Ekstra Bladet

Vi har ild i øjnene

-

PODGORICA (Ekstra Bladet): Hvis Åge Hareide på noget tidspunkt har vaeret i tvivl om, hvad to sejre i de seneste to kval-kampe har gjort ved spillerne, så kan han bare lytte til rutinerede William Kvist.

Intenst og aggressivt

På pressemøde­t forud for dagens skaebnekam­p mod Montenegro ridsede den rutinerede midtbanekr­iger meget praecist op, hvordan han oplever, at de to sejre har smittet af i landsholds­truppen.

– Når jeg kigger rundt, er der virkelig ild i øjnene på folk. Vi har ikke tabt i ét år, og vi har skabt meget positiv stemning. Der er en klar retning, og det er dejligt at maerke den ild i øjnene hos alle, forklarer William Kvist.

Kvist, der har vaeret ude og inde af FCK’s mandskab på det seneste, har til gengaeld fuld tillid fra landstraen­eren. Den rutinerede midtbanekr­iger får en vigtig rolle som bolvaerket foran firemands-forsvaret, når det syder og koger i aften.

– Det bliver slet ikke som i Parken. Hernede bliver det intenst og aggressivt.

– Jeg forventer, duellerne blive hårde, påpeger han.

Han ser det kun som en fordel, at kampen skal spilles på et mindre, intimt stadion, hvor tilskuerne sidder meget taet på banen og derfor konstant vil vaere taet på begivenhed­erne på grønsvaere­n.

– Det kan godt vaere, at vi vil laegge maerke til tilskuerne. De vil vaere højlydte for at hjaelpe deres egne spillere. Personligt får jeg masser af energi af sådan en oplevelse. Jeg foretraekk­er det her frem for i Armenien, hvor vi spillede på et stadion uden mange tilskuere, forklarer William Kvist, der er fuldstaend­ig ligeglad med at få besked på, om Polen har vundet eller tabt i udekampen mod Armenien. Et opgør, der slutter, før Danmark går på banen.

– Vi skal fokusere på os selv og ikke taenke på noget andet, påpeger han.

Advaret i elevatoren

Hvis de danske spillere i et splitsekun­d er i tvivl om, hvilken betydning opgøret har for de montenegri­nske spillere i aften på Podgorica City Stadium, kan de bare konsultere Thomas Delaney.

På Hotel Hilton i hjertet af Podgorica, hvor landsholde­t er indkvarter­et, kørte Werder Bremen-profilen i går i elevator med en af de øvrige hotelgaest­er.

Og her blev han advaret om, hvad der venter danskerne i aften.

– Jeg blev fortalt, at vi kommer til at møde en flok meget taendte spillere til den kamp, fordi det er første gang, Montenegro står med muligheden for at kvalificer­e sig, forklarer Thomas Delaney på pressemøde­t forud for den vitale udekamp i VM-kvalifikat­ionsgruppe E, hvor intet definitivt er afgjort efter dagens opgør.

Danmark og Montenegro står fuldstaend­ig lige. Samme pointtal og samme målscore. Uafgjort kan vise sig ikke at vaere et dårligt resultat for Danmark, fordi det er målscoren og ikke indbyrdes kamp, der taeller først. Mens Danmark i den sidste kamp har Rumaenien hjemme, skal Montenegro til Polen, hvor Jovetic & co. er tvunget til at vinde, hvis Danmark hjemme i Parken besejrer Rumaenien på søndag.

 ??  ?? – Jeg er ligeglad med at få besked på, hvordan det er gået Polen, når vi går på banen, siger William Kvist, der maerker en boblende optimisme i truppen.
– Jeg er ligeglad med at få besked på, hvordan det er gået Polen, når vi går på banen, siger William Kvist, der maerker en boblende optimisme i truppen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark