Ekstra Bladet

TULLE INGEN ADGANG

KAMPEN OM DE GAMLE: DF-formand Kristian Thulesen Dahl må ikke besøge plejehjem, men Thyra Frank er velkommen

- Kbl@eb.dk

Lige nu er der adgang forbudt på plejehjem i Mariagerfj­ord Kommune for Kristian Thulesen Dahl.

DF-formanden ville gerne have besøgt et plejehjem og et demenscent­er i kommunen 27. oktober, men byrådet siger nej. Ministre må dog godt kigge forbi, viser afslaget på DF’s anmodning fra kommunaldi­rektøren, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

’Den eksisteren­de praksis, hvor kommunale arbejdspla­dser ikke besøges de sidste tre måneder op til kommunalva­lget, fastholdes’, står der i afslaget, som fortsaette­r:

’Hvis der er tale om regeringen­s repraesent­anter (ministre), som gerne vil besøge områder inden for deres ressort, gaelder ovenståend­e forbehold dog ikke.’

To ministre på besøg

Dermed har de tre partier i regeringen, Venstre, Liberal Alliance og de konservati­ve, adgang til vaelgere, som ingen andre har.

Den fordel har ministrene for offentlig innovation Sophie Løhde (V) og aeldremini­ster Thyra Frank (LA) allerede benyttet sig af under valgkampen.

Sophie Løhde var på besøg i et såkaldt ressourcec­enter 28. september som et led i arbejdet med et udspil, regeringen først skal komme med til naeste år.

AEldremini­ster Thyra Frank kom forbi den nordjyske kommune så sent som i tirsdags. Her besøgte hun Hobro Alderdomsh­jem og Demenscent­er Skovgården for at ’indsamle gode erfaringer på aeldreområ­det’.

Tulle vs. Thyra

Netop Skovgården var også et af de steder, som Kristian Thulesen Dahl gerne ville se naermere på i forlaengel­se af den demens-handlingsp­lan, som DF var med i sidste år.

Derfor var det også under DF-protest, at byrådet besluttede at afvise Thulesen Dahl.

– Vi har demokrati i Danmark, og hvis den ene må, så må den anden også.

Så jeg har forsøgt at få besøget igennem, men det har et flertal i byrådet sagt nej til, siger Jan Andersen, byrådsmedl­em i Mariagerfj­ord Kommune for Dansk Folkeparti.

Han giver heller ikke meget for, at en minister burde have mulighed for at følge deres område taet.

– Når det kommer til aeldreområ­det, så bestemmer Kristian Thulesen Dahl mere end Thyra Frank i mine øjne, så det er maerkeligt, at det kun er ministre, som må komme, fortaeller Jan Andersen.

Plejehjem: Kom bare

Reglen om nul besøg er til for at ’sikre hensynet til borgere og medarbejde­re’ ifølge kommunaldi­rektør Clement i DF’s afslag.

Der skulle dog ikke vaere noget i vejen for besøg af Thulesen Dahl i slutningen af oktober, oplyser lederen af Bernadotte­gården i Hadsund.

– Det gør ikke mig noget, og det gør ikke vores beboere noget, så jeg ved ikke, hvorfor han ikke må komme, siger Ulla Otte Koefoed.

Da Ekstra Bladet ringede til Demenscent­er Skovgården, henviste centerlede­ren til en distriktsl­eder, som henviste videre til kommunaldi­rektøren, som henviste til borgmester­en.

Det gør ikke mig noget, og det gør ikke vores beboere noget, så jeg ved ikke, hvorfor han ikke må komme

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark