Ekstra Bladet

Neglebiden­de valgkamp

-

Fremtidens magt i Mariagerfj­ord er på ingen måde afgjort før kommunalva­lget 21. november.

Socialdemo­kratiet sad tungt på borgmester­posten i otte år efter kommunesam­menlaegnin­gen.

Først ved valget i 2013 lykkedes det Venstre-manden Mogens Jespersen at få plads for bordenden.

Socialdemo­kratiet blev ellers det største parti igen ved det seneste valg, og sammen med den davaerende SF’er stod den røde fløj til 14 mandater.

Venstre kunne dog med sine 11 mandater samle et yderst snaevert flertal på 14 mandater med hjaelp fra Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

Kun et mandat skiller derfor de to fløje, og da Venstre selv forventer overordnet nedgang til dette års kommunalva­lg, så bliver valgkampen afgørende i Mariagerfj­ord Kommune. Venstre-borgmester Mogens Jespersen vil lave reglerne om, så alle politikere må vente med besøg, når der fremover er valgkamp i Mariagerfj­ord Kommune.

Alligevel følger der ikke nogen undskyldni­ng med udelukkels­en af Kristian Thulesen Dahl i år.

– Vi har altid haft den praksis, at i tre måneder op til et valg freder vi vores plejehjem. Det gaelder for alle, og det er vi blevet enige om i byrådet, siger Mogens Jespersen.

– Nogle politikere må så alligevel komme på besøg?

– Ja, hvis det er en minister, som beder om at komme, så kan de have nogle spørgsmål til deres ressort, og så kan vi ikke holde dem vaek.

– Det er vel ikke bidende nødvendigt, at en minister kommer i de tre måneder op til et valg. De kan vel vente, ligesom DF-formanden er nødt til?

– Ja, det har du fuldstaend­ig ret i, så hvis Thyra Frank eller Sophie Løhde havde ringet i dag, så havde jeg også sagt nej.

– Så havde jeg trukket en

 ??  ??
 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE. FOTO: FINN FRANDSEN ?? Sophie Løhde (V) og aeldremini­ster Thyra Frank (LA) har allerede vaeret forbi – de er velkomne i Venstrekom­munen.
FOTO: STINE TIDSVILDE. FOTO: FINN FRANDSEN Sophie Løhde (V) og aeldremini­ster Thyra Frank (LA) har allerede vaeret forbi – de er velkomne i Venstrekom­munen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark