Ekstra Bladet

Det kan godt vaere lidt ensomt

- PERNILLE CHRISTENSE­N pc@eb.dk

Julia Sofia? Youtuber? Hvem er hun? Hvad er det?

Sådan var reaktionen hos stort set alle over 25 år, da TV2 tidligere på året praesenter­ede deltagerne til dette års udgave af ’Vild med dans’.

Mens kerneseern­e af programmet ikke havde begreb om, hvem den 19-årige lyshårede kvinde er, og hvad hun laver, er hun lige nu et af de absolut hotteste navne blandt isaer unge pige, der til gengaeld dårligt nok ved, hvad flow-tv er.

Derfor er det lidt af en genistreg fra TV2’s side at få Julia Sofia Aastrup med i dansedyste­n. Pludselig har teenagepig­erne erobret fjernsynet fredag aften – bare for at se deres heltinde danse.

Julie Sofia Astrup var 15 år, da hun startede med at laegge videoer ud på Youtube. I begyndelse­n handlede det meget om livsstil og makeup, og hun var nødt til at arbejde i Imerco for at få råd til at købe de produkter, hun lavede film om.

Sådan er det ikke mere. Julia Sofia Aastrup lever af at lave videoer til Youtube, – Da det kom frem, at jeg skulle vaere med i ’Vild med dans’, var der så mange voksne, der skrev de ondeste beskeder. Det har jeg aldrig prøvet før. Mine følgere er normalt meget kaerlige og har en god tone, fortaeller Julia Sofia Aastrup. hvor hendes kanal har over 180.000 følgere – eller faste seere, om man vil.

– Det er gået fra at vaere en hobby til at vaere lidt mere et arbejde, fortaeller Julia Sofia Aastrup, som droppede ud af gymnasiet efter 1.g. for at hellige sig jobbet som youtuber på fuld tid.

– Det gav god mening. Også økonomisk, som hun diskret udtrykker det.

Ung medieboss

I en alder af 19 år tjener hun penge som en veluddanne­t voksen. Hun er boss i egen medievirks­omhed.

Hendes indtaegt kommer fra banner-reklamer, sponsorere­t eller betalt indhold på hendes kanal, samt fra alle de ting, der er fulgt kølvandet på Youtube-succesen. I 2016 udgav hun bogen Julia Sofia Aastrup og Frederik Nonnemann scorede 20 point for valsen. I aften skal de danse jive.

’Smuk indeni – smuk udenpå’, hun har designet smykker, og nu er Julia Sofia altså med i Danmarks mest sete underholdn­ingsprogra­m.

Julia Sofia Aastrup er begavet med et fantastisk humør og et misundelse­svaerdigt lyst sind, og det skinner igennem i hendes videoer.

– Jeg synes, at der er så meget negativt ude i verden, og jeg vil meget gerne bruge Youtube til at give folk et positivt boost. Derfor har mine videoer ofte en positiv vinkel, forklarer Julia Sofia Aastrup, der meget bevist om at bruge det talerør, hun har, på bedst mulig måde.

Hendes videoer er hudløst

aerlige og ofte meget personlige. For kort tid siden lavede hun en video om fem ting, som hun har brugt sin tidlige ungdom på at skamme sig over. Blandt andet sin vaegt og sin kropsbehår­ing.

Moralen i hele videoen er Julia Sofia classic. Nemlig at

alle er gode nok, som de er, og at man skal arbejde på at vaere ligeglad med, hvad andre taenker om én.

– Det er nogle meget personlige ting at fortaelle om. Har du overhovede­t nogen hemmelighe­der for dine følgere?

– Nej. Det har jeg faktisk ikke, siger Julia Sofia Aastrup, men kommer i tanke om en enkelt undtagelse.

– Jeg datede for nogle år siden en, der ikke ville frem i rampelyset. Det respektere­de jeg selvfølgel­ig, siger youtuberen, der i dag er single.

Ingen plan B

– Lige nu er der kun dans, Youtube og min forretning i mit liv, siger Julia Sofia Aastrup, som ikke har nogen plan B klar i skuffen, hvis hendes stigende succeskurv­e pludselig knaekker.

– Jeg har altid fået at vide, at hvis ens plan A er staerk nok, så behøver man ingen plan B. Og siden jeg startede, er det i hvert fald gået i den rigtige retning, siger den dansende youtuber, der har det glimrende med at vaere en af de mere ukendte deltagere ’Vild med dans’.

– Det magiske ved Youtube er, at folk selv vaelger, praecis hvad og hvem de vil se. Man

behøver ikke at vaere kendt af alle, og det er på en måde ret intimt. Man har noget saerligt med sine følgere, forklarer hun.

– Den Youtube-ånd vil jeg meget gerne bevare, selv om jeg nu er med i ’Vild med dans’, siger Julia Sofia, der kun kan komme i tanke om én mindre fed ting ved jobbet som youtuber.

– Det kan godt vaere lidt ensomt. Mine jaevnaldre­nde går i skole og studiegrup­per og alt muligt. Jeg står op og sidder tit alene med mit kamera. Men det er o.k. Jeg elsker det, siger Julia Sofia, der i aften skal danse jive med sin partner, Frederik Nonnemann.

Mine jaevnaldre­nde går i skole og studiegrup­per og alt muligt. Jeg står op og sidder tit alene med mit kamera

19 år. Født og opvokset i Karlslunde. Flere end 180.000 følgere på Youtube. Flere end 273.000 følgere på Instagram. Udgav i 2016 bogen ’Smuk indeni – smuk udenpå’.

Jeg synes, at der er så meget negativt ude i verden, og jeg vil gerne bruge Youtube til at give folk et positivt boost

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? Knubs og kaerlighed
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN Knubs og kaerlighed
 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ??
FOTO: MOGENS FLINDT

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark