Ekstra Bladet

Solgte varer på Den Blå Avis som han ikke havde

- JAN SØGAARD PR-FOTO. js@eb.dk SORØ: NAESTVED: FARUM: KARLSLUNDE: RANDERS: RINGSTED:

En god handel på nettet er ofte for god til at vaere sand.

Politiet advarer mod at overføre penge for en privat handel, før varen er i hånden. Men mange plumper alligevel i og bliver ofre for svindel.

I går blev en 22-årig mand varetaegts­faengslet i Københavns Dommervagt i 13 dage og sigtet for 13 forhold af bedragerie­r, hvor han solgte varer på Den Blå Avis, som han ikke havde.

Den 22-årige var blevet løsladt fra faengslet i februar, men han havde ingen penge eller arbejde. Så han følte sig tvunget til at begå bedragerie­r, sagde han i retten. Han var dog stoppet efter en alvorlig samtale med sin mor.

Mens han sad i faengsel, oprettede han en lønkonto i Spar Nord, og den brugte han til at få overført betalinger fra de kunder, der reagerede på hans annoncer i Den Blå Avis.

Hans samlede udbytte blev ikke voldsomt, omkring 11.000 kr., men kunderne meldte ham til politiet, selv om kunderne måske burde have undret sig over de billige priser.

Billigt musikanlae­g

For eksempel solgte han et Sonos-musikanlae­g med fem højttalere for blot 2500 kr. Et komplet Sonos-musikanlae­g lokkede kunder i Den Blå Avis. Den 22-årige fik overført 2500 kr. for anlaegget, som han ikke havde.

Han satte også annoncer i Den Blå Avis om tilbehør til Playstatio­n og Nintendo.

Et af hans slagnumre var Lego, blandt andet figurer og Starwars og hele kasser med Lego. Han største salg af Lego var på 2000 kr. i én handel, men hans fup Lego-varer

skaffede ham et salg alene på cirka 8600 kr.

Den Blå Avis oplyser på hjemmeside­n om denne type svindel:

– Som hovedregel er det altid risikabelt at forudbetal­e via bankoverfø­rsel. Der er ingen mulighed for at få tilbagefør­t

pengene, og den eneste mulighed er derfor at gå rettens vej.

– Vi anbefaler derfor, at man mødes ansigt til ansigt. Hvis det ikke er muligt at mødes med saelger, anbefaler vi betaling via Paypal, skriver dba.dk.

Det er dumt at lave indbrud, og det er rigtigt dumt at forsøge at løbe fra en politihund. Superhunde­ne havde over flere kilometer snuset sig frem til tre rumaenske indbrudsty­ve, der var brudt ind i Fakta. En slap vaek, de to andre blev bidt og anholdt.

En 57-årig arbejdsman­d forsvandt fra et gravearbej­de i forbindels­e med en kloakering. Det viste sig desvaerre, da patruljen kom frem, at manden var blevet begravet levende, og hans liv ikke stod til at redde.

Tidligt onsdag undrede en morgenfris­k borger sig over, hvorfor der lå en ung mand på gaden ved siden af en cykel, med hvad der lignede en ny computer og sko i samme stand. Borgeren kontaktede politiet, der opdagede, at tingene var tyvekoster, og at den unge mand ikke var helt så ung. Han var en 37-årig mand uden fast adresse, men snart hedder den måske Hotel Gitterly.

Man skal ikke smide cigaretter alle vegne. Det må vaere lektien, efter brandvaese­net måtte rykke ud til en gaseksplos­ion. Et cigaretsko­d var blevet smidt i en potteplant­e, der stod op ad en gasgrill. Potten udviklede så kraftig varme, at gasflasken eksplodere­de. Heldigvis kom ingen til skade.

Af ukendte årsager udviklede en fodboldkam­p sig traels, da tilskuere fra Karlslunde og Køge røg i totterne på hinanden. Som om det ikke var nok, så var der oven i købet en, der havde en kniv med til ’boksekampe­n’, som han brugte til at tildele en 22-årig mand et snitsår i hånden med.

Et bar-besøg fik en aergerlig afslutning for en 42-årig kvinde og en 31-årig mand, der kom op at slås på Kirketorve­t. Det kom dog til en brat afslutning, da de begge røg igennem vinduet i nabobutikk­en. Hverken kvinden eller manden ønskede at anmelde episoden, men begge skulle en tur på skadestuen.

En 69-årig mand måtte sande, at det åbenbart ikke er en god idé at køre imod ensretning­en lige foran politistat­ionen. En medarbejde­r fra faerdselsp­olitiet så episoden og tog en snak med manden, der blev sigtet, fik en bøde og et klip i kørekortet.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark