Ekstra Bladet

Britisk rigmand naegter aegteskab i milliardsk­ilsmisse

-

Det er en kamp om milliarder, når Agilda og Asif Aziz’ skilsmisse­sag skal afgøres. Trods to ceremonier, 14 år sammen og fire børn mener Asif Aziz ikke, han har vaeret gift med sin partner.

En af verdens største skilsmisse­sager udspiller sig i London. Og i et overrasken­de twist haevder milliardae­ren Asif Aziz i retten, at han aldrig har vaeret gift med den kvinde, han blev skilt fra i november, skriver Bloomberg.

Tagilde Aziz og Asif Aziz var sammen i 14 år og har fire børn. Sidste år blev parret skilt. Nu skal retten tage stilling til, hvordan boet deles.

Her haevder Asif Aziz, chef og medstifter for hedgefonde­n Criterion, at parterne slet ikke kunne skilles, da de aldrig er blevet gift. Og at Tagilde derfor er berettiget til langt mindre af Asifs 1,1 milliarder pund – 9,2 milliarder kroner – store formue.

Ejendoms-investor

Formuen er skabt gennem Criterion, der investerer i ejendomme og har en portefølje af ejendomme på nogle af Londons dyreste adresser.

Tagilde Aziz skriver i retsdokume­nter ifølge Bloomberg, at Asifs og Asifs familie, der kommer fra Malawi, insistered­e på en såkaldt ’Nikah’, en muslimsk religiøs ceremoni..

Forudseeli­g uenighed

Den fandt sted 1997 i London og blev gentaget i 2002 i Malawi under en stor, bekostelig fest

– Parterne har aldrig vaeret gift, og derfor er der ikke noget aegteskab at opløse ved denne ret. Jeg mener ikke gift under engelsk lov, sagde Asif Aziz' advokat ifølge Bloomberg under et indledende møde i retssagen.

Tagilde Aziz’ advokat er selvsagt noget uenig.

– Det må vaere op til Hr. Aziz trovaerdig­t at forklare, hvorfor han så i to årtier praesenter­ede for verden, at han og Fru Aziz var gift, siger advokat Deborah Bangay ifølge The Telegraph.

Skilsmisse­sagen er en af de største nogensinde ved domstolene i London, der er kendt for at blive brugt til højprofils-skilsmisse­r.

Ikke bare er der mange milliardae­rer i byen, domstolene har også ofte delt boet fifty-fifty, hvorfor partnerne til milliardae­rer i højere grad vaelger London til et søgsmål.

 ?? FOTO: PA PHOTOS ??
FOTO: PA PHOTOS

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark