Ekstra Bladet

ERIKSEN SIKRER DAN MARK MATCHBOLD

Superstjer­nen scorede for femte gang i traek, og nu kan Danmark sikre sig playoff-kampe søndag i Parken mod Rumaenien

-

PODGORICA (Ekstra Bladet): Åge Hareide knyttede begge naevner, klappede sin assistent, Jon Dahl Tomasson, på kinden og smilede over hele femøren.

Der var ingen, der kunne vaere i tvivl om, hvor stor betydning den 1-0 sejr har.

Christian Eriksen sikrede en dansk 1-0 sejr over Montengro og derved har Danmark matchbold søndag i Parken mod Rumaenien.

Her kan Danmark definitivt sikre sig playoff i november, hvis de vinder kampen. Men de får også andenplads­en, hvis de får et bedre resultat end Montenegro i Polen.

Danmark har kurs mod VM i Rusland, men vejen dertil blev ikke den nemme, logiske og lette. Efter den ujaevne start fandt Hareides tropper først formen en sommerdag i Kasakhstan. Siden har de ikke set sig tilbage.

Men fire sejre i traek i kvalifikat­ionen og en målscore på 12-2 har Simon Kjaer & co. fået kollektive­t til at fungere på det helt rigtige tidspunkt.

Harmonien, holdånden og viljen til at løbe de ekstra meter for hinanden er fremherske­nde på et hold med en stor vinderment­alitet.

I Danmark taler vi altid om det er holdet, der skal praestere, hvis vi skal vinde. Sådan vil det oftest vaere, men når man har en entertaine­r i verdenskla­sse som Christian Eriksen er man heldig, fordi han er den matchvinde­rtype, der alene kan skabe store resultater.

Christian Eriksen scorede for femte landskamp i traek, hvilket ikke er sket siden de glade Jon Dahl-dage for ti år siden. Men Christian Eriksens betydning for landsholde­t bekraeftes af, at han nu har scoret 11 mål i de 12 seneste landskamp.

Fyrtårne i forsvaret

På en aften, hvor Thomas Delaney aldrig for alvor fik den dominerend­e rolle og William Kvist havde travlt med at lukke huller foran bagkaeden, fremstod stopperpar­ret Simon Kjaer og Andreas Bjelland som en homogen enhed, der supplerer hinanden fortraeffe­ligt. Der er klogskab, kølighed og slet ikke situatione­r, hvor de mister overblikke­t.

Men det er i sandhed også positivt at opleve Henrik Dalsgaard udfolde sig i højre forsvarssi­de. Han har sat sig på den plads. Ikke kun fordi han er hurtig, men i sandhed også fordi han offensivt bidrager med meget, og så er han bundsolid defensivt.

Livlige Sisto

Det er ikke alt der lykkes for Pione Sisto, men på et dansk landshold skal der vaere plads til en udfordrend­e, dynamisk og hurtig type som ham. Han blev flere gange før pausen spillet i luften og det er en kaempe misforståe­lse med en spiller, der har hurtige fødder og et ekstremt lavt tyngdepunk­t.

Men når medspiller­ne ramte ham rigtigt med aflevering­er på graestaepp­et, var der oftest fare på faere, fordi han hurtigt kan runde sin direkte modstander. Han leverede et par fine afslutning­er fra distancen. Men Sisto har også lagt meget på sit spil, så han nu løber begge veje. Defensivt bidrager han meget til holdet.

Hektisk og intenst

Rammerne og omgivelser­ne på det lille, intime stadion i Podgorica på en smuk sensommera­ften med 22 grader var på mange måder optimale.

De entusiasti­ske, brølende og medlevende montenegri­nere vidste godt, hvad der stod på spil. For dem var det liv og død, fordi det var første gang den lille balkan-nation, der er nummer 37 på verdensran­glisten, stod med muligheden for playoff.

De røde flag blafrede ivrigt på tribunerne, mens en halvhaes heppekorsl­eder fik sine landsmand til at synge med.

Men det var ikke meget man i begyndelse­n så til Åge Hareides overfaldsf­odbold. Danskerne var usikre og havde svaert ved at finde fodfaeste i den livlige åbning, hvor hjemmehold­et havde bolden, men slet ikke evnede at saette Kasper Schmeichel på de store prøver.

Det hjalp heller ikke, at Jens Stryger Larsen startede nervøst, smed et par bolde og derved forplanted­e nervøsitet­en sig lidt på det danske hold.

Klassescor­ing

Det kendetegne­r et klassemand­skab og et hold i medgang at score på kritiske tidspunkte­r for frem for alt, når spillet ikke flyder. Det gjorde Christian Eriksen, da han med et langskudsm­ål med venstreben­et scorede for femte landskamp i traek.

Scoringen var på mange måder et typisk Hareidemål. Tre stationer før scoringen. Andreas Bjelland serverede en diagonalbo­ld til Henrik Dalsgaard, der var sidelinjen headede bolden fladt til Christian Eriksen. Kreatøren tog et traek og sparkede bolden i mål fra kanten af feltet.

Det svaekkede Montenegro, at topscorer og anfører Stevan Jovetic måtte lade sig udskifte midtvejs i første halvleg. De havde bolden meget, men savnede tydeligvis en offensiv opspilssta­tion, der kunne traeffe de afgørende beslutning­er.

Kasper Schmeichel praestered­e ikke en redning før pausen, fordi de afsluttede udenfor målrammen.

Jens Stryger Larsen blev udskiftet kort før pausen med en skade i baglåret, hvorefter Riza Durmisi kom på banen.

Der var ingen, der kunne vaere i tvivl om, hvor stor betydning den 1-0 sejr har

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark