Ekstra Bladet

Tak for ingenting, Armenien

- MADS G. LADEKARL mgl@eb.dk

Det danske landshold og resten af Danmarks befolkning gik med en lille drøm. En drøm om en hjemmesejr til Armenien over klassens duks Polen.

Det tog dog kun Polen to minutter at få de danske drømme ned på jorden igen.

Dermed så det mere end svaert ud for Eriksen, Schmeichel og co. at nå førsteplad­sen, som giver direkte adgang til VM i Rusland i 2018. Gaesterne vandt kampen 1-6.

Absurd scenarie

Man begyndte ellers at tro på miraklet efter knap 40 minutter, da manden med det obskure efternavn Hambardzum­yan reducerede til 1-3 med hovedet efter et hjørnespar­k.

Inden da skulle Bayern Münchens store stjerne Robert Lewandowsk­i kun bruge 20 minutter på at score to mål. Det første skruede han flot op i hjørnet på et direkte frispark.

Derefter udspillede der sig et absurd scenarie i Armeniens hovedstad, Yerevan.

Dårlig kommunikat­ion imellem hjemmehold­ets Grigor Meliksetya­n og Taron Voskanyan gjorde, at førstnaevn­te samlede en tilbagelae­gning op.

Det resultered­e i et indirekte frispark naer det lille felt, som blev trillet videre til Lewandowsk­i. På trods af, at der stod op imod ti spillere på baglinjen, havnede bolden i netmaskern­e.

På det tidspunkt var der kun spillet 20 minutter, og gaesterne førte allerede 3-0, da Grosicki havde bragt dem foran på en flot omstilling efter kun to minutter.

Mistede troen

Troen på et Armenien-comeback forsvandt dog hurtigt, da Lewandowsk­i, Blaszczyko­wski og Wolski hver scorede et polsk mål i anden halvleg.