Ekstra Bladet

Har kraeften til faelles

-

Den seje nydanser, som lige nu sveder tran under Karina Frimodts kyndige ledelse, fik også høstet stamceller til den opfølgende behandling af sin kraeft.

– Minimum høster man 8 mio. celler. Jeg fik høstet 24 mio. Det var rekorden i Aalborg. Af dem fik jeg de 12 tilbage i kroppen, mens de sidste 12 venter i baghånden, hvis uheldet skulle vaere ude en tredje gang.

Ingen gør sig begreb om, hvor forfaerdel­igt det er at få stamceller-behandling. F.eks fik jeg så meget svamp i munden, at min tunge svulmede op og blev helt flosset i kanten.

– Det gjorde så ondt at få mad. Samtidig fik jeg blod og skulle drikke 11 liter vaeske om dagen.

I begyndelse­n af sit sygdomsfor­løb mødte Daniel på den onkologisk­e afdeling en lille dreng, som smilende trillede rundt med sit stativ og en kemopose, hvorpå det stod Batman-juice.

Kender til angsten

– I det sekund bestemte jeg mig for, at når sådan en lille fyr kunne smile trods hård kemo, så kunne jeg også. Men faktum er, at det er svaert, når man både fysisk og psykisk er på haelene. Dødsangste­n flår i én. Isaer anden gang, siger Svensson, der er kraeftfri nu, men stadig har frygten i kroppen.

– Isaer de fire gange om året, hvor jeg skal til kontrol. Jeg er helt zombie, indtil svaret kommer. Til alt held bliver jeg lige nu distrahere­t af dansen, og det er godt at komme tilbage i form på den måde, siger amatørdans­eren, der har en god støtte i sin profession­elle partner.

I 2015, da Karina Frimodt optrådte med John ’Faxe’, opdagede hun en knude i sit bryst.

Den nu 39-årige danser endte med at blive opereret og få genskabt sit bryst. Derved slap hun for stråler:

– Angsten kender jeg til hudløshed, og jeg får det stadig skidt, når jeg skal til den årlige kontrol – ja, faktisk hver gang, jeg skal ind på et hospital.

 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ?? Daniel Svensson er forbløffet over, hvor hård dansetraen­ingen er. Men Karina Frimodt er en streng laerer, og i aftes stod den på jive.
FOTO: STINE TIDSVILDE Daniel Svensson er forbløffet over, hvor hård dansetraen­ingen er. Men Karina Frimodt er en streng laerer, og i aftes stod den på jive.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark