Ekstra Bladet

Fortid i SF

Tidligere SF-formand og minister Annette Vilhelmsen er ikke laengere medlem af SF, efter at Karsten Hønge er blevet politisk ordfører

- JAMES KRISTOFFER MILES jkm@eb.dk

Tidligere SF-formand og erhvervsog socialmini­ster Annette Vilhelmsen har meldt sig helt ud af SF.

Det bekraefter partiet over for Ekstra Bladet.

– Det er korrekt, at Annette Vilhelmsen ikke laengere er medlem af SF, siger gruppeform­and Jacob Mark.

Vikaren fra helvede

Annette Vilhelmsen­s beslutning om at melde sig ud af det parti, hun tidligere var formand for, er blevet mødt med aergrelse hos SF.

– Jeg har det altid sådan, at jeg bliver ked af det, når nogen melder sig ud af SF. Men det er folks frie valg. Og sådan ser jeg også på det med Annette, siger Jacob Mark.

Annette Vilhelmsen meldte sig ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r ud af SF, umiddelbar­t efter at partiet i august gjorde Karsten Hønge til politisk ordfører.

Hønge og Vilhelmsen har tidligere haft et konfliktfy­ldt forhold internt i partiet, da Hønge var med til at laegge pres på at få SF ud af SRSFregeri­ngen, mens han sad som stedfortra­edende folketings­medlem for SF i januar og februar 2014.

Dengang fik han tilnavnet ’Vikaren fra helvede’.

Derudover måtte Annette Vilhelmsen også lide det nederlag som SF-spidskandi­dat på Fyn at tabe til Karsten Hønge ved folketings­valget 2015. Dengang skilte kunne 100 stemmer de to SF’ere,

hvor Hønge altså endte med at snuppe det eneste mandat.

Hos SF vil Jacob Mark dog ikke gå i detaljer med Annette Vilhelmsen­s exit.

En privat sag

– Jeg er et overbevist om, at Annette har sine bevaeggrun­de. Og dem har jeg ikke lyst til at kommentere. Det er hendes frie valg, at hun ikke laengere er medlem.

– Det er jo ikke nogen hemmelighe­d, at hun og Karsten Hønge ikke har vaeret enige om alting. Har det vaeret en årsag?

– Udmeldelse­n falder jo nogenlunde samtidig med, at vi gør Karsten til politisk ordfører. Men om det er det eller nogle andre ting, der gør, at hun melder sig ud, det ved jeg sgu ikke. Og det må hun om. Jeg kan bare sige, at jeg er rigtig glad for, at Karsten er blevet politisk ordfører, fordi han er dygtig og repraesent­erer nogle mennesker, der normalt ikke bliver hørt i dansk politik, lyder det fra Jacob Mark, der tilbage i august selv måtte afgive posten som politisk ordfører til Karsten Hønge.

Ekstra Bladet har spurgt Annette Vilhelmsen, om hun vil kommentere sin udmeldelse. Det har hun ikke ønsket.

– Medlemskab­er er en privat sag. Jeg har ingen kommentare­r, skriver hun i en sms til Ekstra Bladet.

I dag arbejder Annette Vilhelmsen som direktør for handelssko­len Tietgen i Odense.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Annette Vilhelmsen var formand for SF i en tumultaris­k periode mellem oktober 2012 og februar 2014.
FOTO: KENNETH MEYER Annette Vilhelmsen var formand for SF i en tumultaris­k periode mellem oktober 2012 og februar 2014.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark