Ekstra Bladet

Forbyder rygmaerkef­olk adgang til adresse i Maribo efter natligt skyderi

- SUNE FISCHER fish@eb.dk VODSKOV: KERTEMINDE: RANDERS: RANUM: GRENÅ: NAESTVED:

Med henvisning til en verserende konflikt i bandemiljø­et har Sydsjaella­nds og Lolland-Falsters Politi i går valgt at lukke Satudarahs tilholdste­der i Maribo og samtidig belaegge et større område med visitation­szone.

Det oplyser politiet i en pressemedd­elelse.

Baggrunden for denne beslutning er en igangvaere­nde konflikt mellem rivalisere­nde bandegrupp­eringer, der med al sandsynlig­hed er årsag til et natligt skyderi mod rockerklub­ben Satudarahs klubhus på Vestergade 36 i Maribo natten til fredag.

Bandekrig

– Det er vores opfattelse, at haendelser­ne er et resultat af en konflikt mellem rockergrup­peringerne Black & White South, der er en støttegrup­pe til Mongols og Satudarah MC South. Det er dette hus i Maribo, der tidligere husede et sundhedshu­s, der nu benyttes af Satudarah. Adressen er forbudt område i foreløbig 14 dage.

– Vi ser med stor alvor på disse urolighede­r, som er aldeles uacceptabl­e, og som skaber megen utryghed.

– Så for at forebygge eventuelle strafbare handlinger, der kan vaere til fare for folks liv eller helbred, vaelger vi nu at indføre visitation­szone i Maribo og Sakskøbing, som har vaeret mest belastet af bandekonfl­ikten, fortaeller politiinsp­ektør Kim Kliver.

– På baggrund af efterforsk­ninger og systematis­ke indsamling­er af oplysninge­r i relation til bande- og rockermilj­øet vurderer vi, at der

er en risiko for, at Satudarah, der har til huse på Vestergade 36, kan blive udsat for yderligere angreb, siger han og fortsaette­r:

– Historisk set har politiet erfaring for, at der i konfliktsi­tuationer i rockermilj­øet foretages angreb mod klubhuse og opholdsste­der. Klubhuset er placeret i et taet bebygget område centralt i Maribo, og af sikkerheds­maessige årsager kan vi ikke acceptere en lokalitet, der kan tiltraekke yderligere skyderier.

– Derfor vaelger vi nu at

Rockerlove­n

Det er med den såkaldte rockerlov i hånden, at politiet nu har forbudt Satudarahm­edlemmer at komme på adressen.

Forbuddet gaelder foreløbig i 14 dage.

Ud over lukningen af klubhuset i Vestergade i Maribo indføres der visitation­szone i både Maribo og Sakskøbing for at forebygge eventuelle farlige situatione­r, skriver politiet i pressemedd­elelsen:

’Der har i den seneste periode vaeret en del uro flere steder på Lolland og Falster med blandt andet skudepisod­er, slagsmål, knivstikke­ri mv., som skaber stor utryghed blandt borgerne. Der tegner sig et billede af, at disse ting primaert foregår i Sakskøbing og Maribo, og derfor oprettes der visitation­szone i byerne’, lyder det i pressemedd­elelsen.

Visitation­szonen er delt i to og er gaeldende i både Maribo og Sakskøbing.

En 27-årig mand fra Aakirkeby er midt på dagen blevet standset på Aakirkebyv­ej, fordi hverken chaufføren eller passageren anvendte sikkerheds­sele. I den forbindels­e valgte politiet at foretage en narkotest på føreren, der viste sig positiv. Derfor måtte han med til en yderligere blodprøve.

En kvinde har fået ridset sin bil, efter at hun midt på eftermidda­gen parkerede bilen på Kirkevej. Da hun naeste morgen skulle på arbejde, havde en ukendt vaeret forbi med en spids genstand og ridset venstre side af køretøjet.

Fra konference­lokale blev der stjålet ti lamper med røde skaerme. Indbrudsty­ven beskrives som en 30-35årig mand. Muskuløs, brunt kort hår, brunt fuldskaeg, dansk af udseende. Tatovering på venstre hånd samt på venstre side af halsen.

En 75-årig mand har meldt sig selv, efter at han kort før kl. ti påkørte to piger på 16 og 17 år på Rådmands Boulevard. Her var pigerne ved at krydse vejen, da manden kom kørende. Den ene pige landede på køleren, den anden fik skrammer på benet. Manden flygtede fra stedet, men meldte sig senere på dagen.

I forbindels­e med en handel på nettet er en 17-årig dreng blevet snydt. Det skete, hvor drengen i forbindels­e med spillet Counter Strike ville købe en virtuel kniv. Her blev han tilbudt et køb, men efter han havde betalt, blokerede saelgeren den 17-årige på Facebook. Han fik ikke kniv eller penge retur.

To maend, der beskrives som mellemøstl­ige, eftersøges i forbindels­e med, at en kvinde blev forsøgt revet af cyklen. Omkring kl. 21.40 kom kvinden cyklende på Humlevej, da hun mødte de to maend. Den ene forsøgte at stoppe hende og tog fat i hendes arm. Kvinden fik dog revet sig fri.

Midt på eftermidda­gen blev en 37årig kvindelig dyrlaege sparket i hovedet af en hest, der netop var blevet opereret. Da bedøvelsen af hesten begyndte at aftage, sparkede hesten bagud og ramte dyrlaegen. Kvinden blev fløjet til Rigshospit­alet, hvor hun blev opereret. Seneste melding var, at kvindens tilstand stadig var kritisk.

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ??
FOTO: PER RASMUSSEN
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark