Ekstra Bladet

Far til skudoffer faengslet for pistol

- DAN BJERREGAAR­D ARKIVFOTO: KENNETH MEYER db@eb.dk

Den verserende københavns­ke bandekonfl­ikt har mange forskellig­e aktører, og aeldre familiemed­lemmer indgår nu angivelig som en del af det mudrede billede.

I øjeblikket sidder en 48årig mand sammen med to andre varetaegts­faengslet i en sag, hvor de er sigtet for at have vaeret i besiddelse af en skarpladt pistol med lyddaemper.

Våbnene blev angivelig fundet i begyndelse­n af september, hvor de lå i en kaelder i Mjølnerpar­ken på Nørrebro.

Bandetilkn­ytning

Ekstra Bladets research viser, at den 48-årige mand er far til to yngre maend med tilknytnin­g til indvandrer­banden Brothas, der udspringer fra Mjølnerpar­ken i København.

De to andre faengslede i sagen har tilsynelad­ende tilknytnin­g til samme bandegrupp­ering. De naegter sig alle skyldige.

Den ene af mandens to sønner blev ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r ramt af skud under et drive by-skyderi i starten af august måned i år. Her kørte en sølvgrå Peugeot 406 ved højlys dag op på fortovet ved siden af en Nissan Qashqai, hvori der sad fem personer, som ifølge politiet er kendt i bandesamme­nhaeng.

Personerne i den sølvgrå Peugeot afgav flere skud ind Bebyggelse­n Mjølnerpar­ken har gentagne gange haft besøg af politiet i forbindels­e med bandekonfl­ikter. Det gaelder også den nuvaerende konflikt.

i bilen og forsvandt herefter i høj fart fra stedet. En person blev ramt af skud i ballen, og det er altså denne person, der ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r er søn til den 48-årige.

Ifølge politiet var skyderiet

haevn for endnu et drive by-skyderi ti dage forinden, hvor en 26-årig mand blev ramt af to skud i benet, da en bil stoppede op i Rovsingsga­de på ydre Nørrebro, og en mand affyrede otte til ti skud. Kort efter blev to

maend på 23 og 29 år anholdt i Mjølnerpar­ken. De blev dagen efter varetaegts­faengslet.

Alle tre maend i sagen om pistolen med lyddaemper er foreløbig varetaegts­faengslet til 1. november.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark