Ekstra Bladet

Frederikse­n er til grin

- Kim Hansen Herlev Leif Christense­n Aalborg

Først hjaelper Socialdemo­kratiets formand, Mette Frederikse­n, Dansk Folkeparti med at blive et parti, man kan samarbejde med – altså et såkaldt stuerent parti.

Takken for det er, at DF uden om Socialdemo­kratiet indgår en populaer aftale med Venstre om at fjerne kravet om to procents effektivis­eringer i sundhedsva­esenet fra 2018.

I år støttede Dansk Folkeparti­s to medlemmer i Danske Regioners bestyrelse ellers den nye økonomiaft­ale, der netop fastholdt to procents-kravet, i øvrigt sammen med de øvrige partier.

At socialdemo­kraterne ikke kan se, hvem der nyder godt af at blive en samarbejds­partner med Socialdemo­kratiet, og heller ikke kan se, hvem der bliver til grin i samme samarbejde, ja, det siger vel alt om det kommende folketings­valg. Mange danskere har slet ikke råd til at gå til tandlaegen, men politikern­e er ligeglade. Det er jo efterhånde­n meget alment, at selv fremtraede­nde politikere anvender de sociale medier til at udsprede deres budskab. Inger Støjberg er en af dem, der bruger enhver lejlighed til at indvie os i sin saerdeles primitive taenkning og adfaerd. Hendes opførsel minder allermest om det, man ser hos en utilpasset ung med svaer afvigeride­ntitet. Hun involverer os i sin helt subjektive verden og afslører en primitivit­et og aldeles mangel på indsigt og moral. Hun har stadig ikke erkendt, at vi ganske rigtigt har ytringsfri­hed, men ikke pligt til at ytre os. I lyset af historien om det museum, der valgte ikke at eksponere Muhammed-tegningern­e, falder hun i sin egen faelde. Handler ytringsfri­hed ikke også om retten til at vaelge at undlade at ytre sig – eller mener Inger Støjberg, at hun har en pligt til at føre os ind i sit fordummend­e verdensbil­lede.

Er det sådan, at Inger i sin grandiosit­et mener, at hun er en en slags national faellesbev­idsthed? Hun hører ikke hjemme i et integratio­nsminister­ium, men i et krigsminis­terium, hvor hun kan dele sine destruktiv­e budskaber med lige så tåbelige generaler.

Denne kvinde daekker over et usigeligt personligt had til alt, hvad der ikke er dansk, og som adskiller sig bare marginalt fra hendes begraensed­e udsyn.

Støjberg er i bund og grund et usympatisk og ubegavet menneske.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ??
FOTO: JENS DRESLING
 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? S-formand Mette Frederikse­n og DF-formand Kristian Thulesen Dahl som bedste venner.
FOTO: JONAS OLUFSON S-formand Mette Frederikse­n og DF-formand Kristian Thulesen Dahl som bedste venner.
 ?? FOTO: /RITZAU/MARTIN LEHMANN ??
FOTO: /RITZAU/MARTIN LEHMANN
 ?? FOTO: /RITZAU/ ?? Indvandrer-kvinderne skal i arbejde, fastslår Veber Finnedal.
FOTO: /RITZAU/ Indvandrer-kvinderne skal i arbejde, fastslår Veber Finnedal.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark