Ekstra Bladet

Vaek med administra­tive byrder

- Niklas Milthers Regionråds­kandidat (V) Skraedergy­den 4 A Aalborg

Selv om Inger Støjberg gerne må sige alt, betyder det ikke, at hun er tvunget til at sige alt, påpeger Leif Christense­n. Regeringen har besluttet, at produktivi­tetskravet nu skal afskaffes. Det indebar, at sygehusene skulle øge produktivi­teten med to procent om året.

Med virksomhed­er er der en begraensni­ng for, hvor meget produktivi­teten kan øges, hvilket også gør sig gaeldende hos landets hospitaler. Der er et loft over, hvor mange operatione­r der kan gennemføre­s – selv med effektivis­eringer. Nu hvor produktivi­tetskravet bliver sløjet, kan der forhåbentl­igt komme lidt ro og gladere medarbejde­re.

Er de ikke glade, går det ud over kvaliteten af behandling­en og servicen, som de hver dag giver til de borgere, som kommer i kontakt med sygehusvae­senet.

Med et gladere personale på sygehusene er det min forhåbning, at de i højere grad vil bidrage med forslag, hvor den administra­tive byrde kan lettes.

Den administra­tive byrde, der pålaegges laegerne og sygeplejer­skerne, fratager dem tid, som de kan bruge på patientern­e.

Et eksempel på dette er sygeplejer­sker, der kører på hjemmebesø­g. De bruger Beslutning­en om ikke at spare på hospitaler­ne kan gavne både medarbejde­rne og økonomien.

halvdelen af deres vagt på at tage på besøg, mens den resterende tid bliver brugt på rapporteri­ng og forberedel­se på naeste dag.

Hvis en afbureaukr­atisering ikke kun giver laeger og sygeplejer­ske mere tid til patientern­e, men ovenikøbet

medfører en besparelse, er det midler, der kan bruges på enten at forbedre behandling­erne eller ansaette flere varme haender.

 ?? FOTO: /RITZAU/ ??
FOTO: /RITZAU/

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark