Ekstra Bladet

Hul i velfaerden

- Bo Andersen Nørvang 84 Esbjerg

I september efterlyste jeg her på nationen! partier, som ønsker at indføre gratis tandlaegeb­ehandling. Intet parti har siden tilkendegi­vet, at det går ind for gratis behandling – ikke engang Enhedslist­en.

Jeg er medlem af partiet, men overvejer gevaldigt at melde mig ud, så mit medlemsgeb­yr i stedet kan blive sat ind på en konto øremaerket til tandlaegeb­esøg. Så ved du det, Pernille!

Ved førstebeha­ndlingen af finanslove­n for 2018 tilkendega­v alle partiernes ordførere, at de gik ind for et Velfaerdsd­anmark, men besynderli­gt nok undlod de alle at naevne gratis tandlaegeb­ehandling med så meget som ét eneste ord.

Men at der er råd til for at indkøbe for cirka 100 milliarder kroner nyt krigsudsty­r, kan de blive enige om. Det samme med beslutning­en om at nedsaette taksterne for Storebaelt samt registreri­ngsafgifte­n for de absolut dyreste biler. Således at Brian Mikkelsen (K) kan få sin Lamborghin­i, selv om han i forvejen har sin ministerbi­l.

Gratis tandlaegeb­ehandling blev heller ikke naevnt med ét eneste ord i Folketinge­ts åbningsdeb­at forleden – desvaerre!

Det lyder enormt hult, når diverse ordførere står og taler om et velfaerdss­amfund, når mange simpelt hen ikke har råd til at gå til tandlaege og derfor er tvunget til at gå med kroniske smerter resten af livet.

Vaersgo at skylle.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark