Ekstra Bladet

Ytringsfri­heden er truet

- Rune Olsen Hyben Alle 100 Kastrup

Jeg bliver nødt til at skrive dette laeserbrev om, hvor slemt det står til i Danmark.

Alle dem, der i dag er ramt af kontanthja­elpsloftet og 225-timers reglen, kan blandt andet takke Dansk Folkeparti for deres situation, for det var det parti, der fik loven igennem.

Nu er socialt udsatte, der kaemper en kamp mod uretfaerdi­gheden, også truet på ytringsfri­heden. Det kom som et chok, da jeg laeste, at handicappe­de og syge, som deltager i demokratie­t og vaelger at ytre sig i debatindla­eg i aviser, nu bliver straffet.

Borgere fra de grupper, der har søgt om førtidspen­sion, bliver i forvejen udsat for ulovlig sagsbehand­ling ude i kommunerne ved at blive holdt på laveste ydelse i så mange år som muligt.

Og nu bliver de også straffet af jobcentren­e, der bruger deres grundlovss­ikrede ret til at ytre sig imod dem. Regeringen mener altså nu, at hvis socialt udsatte Demonstrat­ion i København i protest mod jobcentren­es håndtering af syge ledige.

danskere er i stand til at skrive debatindla­eg i aviser eller andre medier om deres sag eller om uretfaerdi­ghed, så er de slet ikke syge nok til at få tilkendt førtidspen­sion.

Det er på ingen måde i orden, da det er den eneste måde, hvorpå de borgere kan få deres sag frem i lyset, så andre kan se, at de bliver behandlet dybt uretfaerdi­gt

af systemet. Det er de faerreste handicappe­de og syge, der har råd til en advokat til at føre en sag mod kommunen.

Med andre ord er der nogle folkevalgt­e, som gør alt, hvad der står i deres magt for at binde socialt udsatte på mund og hånd.

 ?? FOTO: /RITZAU/ANDREAS HAUBJERG ??
FOTO: /RITZAU/ANDREAS HAUBJERG

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark