Ekstra Bladet

Åge Hareide hepper ekstra meget på Norge

-

PODGORICA (Ekstra Bladet): Åge Hareides landsmaend fra Norge har udspillet deres rolle i VM-kvalifikat­ionen, men han vil alligevel følge sine landsmaend meget taet i det sidste opgør mod Nordirland på hjemmebane.

Forklaring­en for Hareides pludselige interesse i sine landsmaend­s sidste puljekamp kan nemlig få betydning for Danmark i jagten på en mulig seedning til playoff-kampene i november.

Historien er den, at Danmark og Nordirland ligger side om side i toer-regnskabet, men aktuelt er nordirerne placeret som nummer 20 på FIFA’s verdensran­gliste, mens Danmark er nummer 26. De placeringe­r kan aendre sig i forbindels­e med de sidste puljekampe. Fire af de otte nationer, der mødes i playoff i november, bliver seedet. Her vil det vaere den aktuelle FIFA-rangliste fra oktober, der afspejler, hvilke hold der opnår seedning.

– Vi skal vinde vores kamp mod Rumaenien, hvis vi skal have en sandsynlig­hed for at opnå seedning. Men det vil hjaelpe os meget, hvis Norge tager point fra Nordirland, siger Åge Hareide.

– Lige nu ligger vi meget taet på ranglisten i forhold til både Nordirland (20), Sverige (23) og Island (22).

Derfor er det vigtigt, vi vinder kampen mod Rumaenien, så vi får mulighed for at avancere på ranglisten, pointerer Åge Hareide.

Som situatione­n er lige nu på FIFA-ranglisten, kan Danmark ikke indhente Portugal (3) eller Schweiz (7), der deler de to første pladser mellem sig i gruppe B, samt Italien (17), der også er vaesentlig laengere fremme på ranglisten. Danmarks muligheder for seedning vil stige markant, hvis Wales kikser i den sidste puljekamp. For Wales er aktuelt nummer 13 på ranglisten.

Mangler ét point

Aktuelt er Danmark kun bedre placeret på ranglisten i toer-stillingen end Bosnien (36) og Skotland (43). Men som sagt er feltet meget taet mellem Danmark, Sverige, Island og Nordirland.

Danmark skal have ét point for matematisk at vaere helt sikre på andenplads­en og playoff.

 ??  ?? – Det vil hjaelpe os meget, hvis Norge tager point fra Nordirland, siger Åge Hareide.
– Det vil hjaelpe os meget, hvis Norge tager point fra Nordirland, siger Åge Hareide.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark