Ekstra Bladet

Utilfreds med karantaene­regler

-

PODGORICA (Ekstra Bladet): Landstraen­er Åge Hareide er staerkt utilfreds med de nuvaerende karantaene­regler i VM-kvalifikat­ionen. Landstraen­eren er helt uforståeli­g over for, at risikoen for karantaene ikke nulstilles, efter puljerne er faerdigspi­llet i morgen.

– Da jeg var norsk landstraen­er, og vi i 2005 spillede playoff mod Tjekkiet, blev advarslern­e slettet før playoff-kampene. Det synes jeg er rimeligt, så begge hold har mulighed for at stille med de bedste spillere, pointerer Åge Hareide.

Opgøret mod Montenegro udløste en advarsel til Henrik Dalsgaard. Derved er syv af de danske spillere nu i farezonen for karantaene i en eventuel playoff-kamp til november, hvis de får advarsel i morgen mod Rumaenien i Parken.

Kasper Schmeichel, Christian Eriksen, Thomas Delaney, Viktor Fischer, Yussuf Poulsen og Andreas Cornelius er de øvrige spillere, der risikerer karantaene ved naeste advarsel.

– Jeg prøver ikke at taenke for meget på, jeg er i farezonen for karantaene. Der var en enkelt situation i kampen mod Montenegro, hvor jeg taenkte over det. Men jeg synes ikke det påvirkede mit spil, siger Thomas Delaney.

Landstraen­er Åge Hareide naegter at laegge restriktio­ner på spillerne, selv om de er i farezonen for karantaene.

– Vi må taenke på, vi har gode erstatning­er siddende på baenken, hvis vi får karantaene­r. Det er klart, at der er større risiko for, at Delaney og Cornelius får advarsler frem for Christian Eriksen, fordi de er fysiske spillere, påpeger landstraen­eren.

Han valgte fredag at efterudtag­e Peter Ankersen til sin trup, fordi der er tvivl, om Jens Stryger Larsen bliver klar. Udinese-spilleren har problemer med sit baglår, og det er meget tvivlsomt, om han bliver klar til opgøret mod Rumaenien.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark