Ekstra Bladet

MONTENEGRO

– Meget få spillere i hele verden sparker så godt til en bold som Eriksen, fortaeller Kasper Schmeichel, der laenge har bedt Christian Eriksen om at vaere mere selvisk

-

Det kraevede bare en snak om dette landsholds muligheder og ikke mindst Christian Eriksens betydning for dette hold.

En snak han allerede lagde ud med lige efter sejren over Montenegro.

Lige nu skinner den danske Tottenham-stjerne staerkere end nogen sinde før. Scoringer i de seneste fem landskampe taler et buldrende klart sprog.

Det har taget noget tid, og Kasper Schmeichel er en af dem, der har skubbet til Christian Eriksen. Ikke så meget Mr. Nice Guy, men mere en draebertyp­e, der i højere grad afgjorde kampe.

– Vi, der har traenet med Christian, har jo altid set, hvad det er, han kan. Jeg har altid bedt ham om, at vaere noget mere selvisk. At han skulle skyde på mål noget mere.

– Jeg har sagt til ham flere gange, at som målmand er det eddermame ikke sjovt at stå over for ham, siger Kasper Schmeichel til Ekstra Bladet med et skaevt smil og fortsaette­r ufortrøden­t:

– Jeg synes, at han har taget den rolle. Han har fået noget mere ego, og det er fantastisk.

– Når man er så god … altså, der er meget få spillere – ikke bare i Danmark – men i hele verden, der sparker så godt til en bold, som han gør, så skal man jo gøre det, lyder den store anerkendel­se fra 30-årige Schmeichel.

Netop Christian Eriksen nyerhverve­de og større ego passer da også Kasper Schmeichel rigtig fint, for – som han siger – det vil kun gøre Eriksen til en endnu bedre spiller og endnu vigtigere for landsholde­t.

– Christian er ved at se, HVOR god han egentlig er, og hvor stor en spiller han kan vaere for Danmark lige nu.

– Jeg har, som sagt, bedt ham skyde mere og tage nogle flere chancer oppe foran. Igen, mere ego, men han er en holdspille­r og en stille fynbo.

– Han kan jo ikke finde på at gøre en flue fortraed, men du kan se det med alle topspiller­e.

– En gang imellem skal man vaere mere ’ruthless’, kommer det fra Kasper Schmeichel, og vi iler gerne med en oversaette­lse, nemlig ’ubarmhjert­ig’.

– Så er vi ved at se den ’ubarmhjert­ige’ eller selviske, hårde, egocentrer­ede Christian Eriksen på det danske landshold?

– Ja, det er han begyndt at vaere. Han skyder mere, han er begyndt at dominere mere, når der skal tages frispark, er det ham. Når der skal scores, er det ham, det går igennem.

– Alle ved jo, hvor god han er, og mon ikke der er mange, der prøver at fremprovok­ere netop de ting i ham, så han kan blive endnu bedre.

– Nogle gange taenker man jo, at han selv ved, hvor god han er, men det er jo også en kvalitet, at have den der ydmyghed.

– Men det er dejligt, at han er begyndt at score så mange mål, for potentiale­t har vi alle sammen kunne se, siger Kasper Schmeichel om Christian Eriksen, der da også selv pointerer, at han aldrig har vaeret i en bedre periode som fodboldspi­ller.

Nu venter så kampen i Parken i morgen og formentlig to VM-playoff-kampe, der skal afgøre, om Danmark skal med til slutrunden – og det arbejde har den danske Leicester-keeper, stor tiltro til kan afsluttes.

– Vi har bevist over for os selv, at vi er svaere at spille mod. Jeg ved fra nogle af vores modstander­e, at de hader, når vi spiller sådan.

– Altså den type overfaldsf­odbold som vi leverede specielt i kampen i Parken mod Polen. De havde ingen tid, ingen ro på bolden, og de havde ikke en periode, hvor de fik lov til at have bolden og laegge et pres, siger Kasper Schmeichel.

– Har det her hold fortjent at vaere med til VM?

– Det vil tiden jo vise. Men der er meget mere at hente i det her hold, og jeg synes bestemt ikke, at vi har foldet al potentiale­t ud endnu. Jeg er meget spaendt på, hvor vi kan drive det her hen.

– Vi har nogle exceptione­lt spaendende unge spillere, og kigger du ud på baenken, så sidder der spillere, som har deres dagligdag i rigtig store klubber ude i Europa.

– Det må vaere en drøm for en traener, siger Kasper Schmeichel.

Vi, der har traenet med Christian, har jo altid set, hvad det er, han kan Jeg har sagt til ham flere gange, at som målmand er det eddermame ikke sjovt at stå over for ham

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark