Ekstra Bladet

Kjaer om Bjelland: Vi taler samme sprog

-

PODGORICA (Ekstra Bladet): Vi skruer lige tiden 18 måneder baglaens. Åge Hareide er tiltrådt som landstraen­er og har en klar idé om, hvordan han i fremtiden vil sammensaet­te sit forsvar.

Danmark skal spille med et tremands-forsvar, fordi vi har mange stoppere på et højt niveau.

De stod i kø: Daniel Agger, Simon Kjaer, Andreas Christense­n, Jannik Vestergaar­d, Mathias ’Zanka’ Jørgensen og Andreas Bjelland.

Men pragmatike­ren Hareide måtte efter to nederlag til Polen og Montenegro med et tremands-forsvar indse, at et dansk landshold skal spille med fire i bagkaeden for at fungere optimalt. Godt nok gik han tilbage til et tremands-forsvar i marts mod Rumaenien, men det skete som en nødløsning. Siden har Danmark haft succes med en solid fireback-kaede, hvor Simon Kjaer og Andreas Bjelland er blevet det faste, centrale omdrejning­spunkt i en forsvarska­ede, der blot har lukket to mål ind de seneste fire kval-kampe.

Nu har Hareide efter mange eksperimen­ter omsider fundet sit holdepunkt i det centrale forsvar, uanset om Bjelland til dagligt spiller på et lavere niveau end både Jannik Vestergaar­d, Andreas Christense­n og Mathias ’Zanka’.

– Det vigtigste og afgørende for mig er, at Bjelland og Kjaer fungerer godt sammen. Det er to voksne drenge, der er meget rutinerede, og så stoler de på hinanden. Jeg har vaeret imponeret over samarbejde­t, siger Åge Hareide og uddyber:

– Jeg vil gerne have mine stoppere centralt i boksen, så de ikke kommer ud at løbe for meget i siderne. Den opgave løser de fint i samarbejde med backerne, pointerer landstraen­eren.

Simon Kjaer virker tilmed langt mere tryg med et firemands-forsvar.

– Det fungerer rigtig godt sammen med Bjelland, fordi vi taler samme sprog, og så har vi en rigtig god forståelse for hinandens styrker og svagheder. Jeg nyder at spille sammen med ham, siger Simon Kjaer.

– Jeg kan sagtens forstå, at de, der sidder ude, er skuffede. Men det er godt, vi er danskere, fordi vi så er i en situation, hvor vi bakker hele holdet op, siger Simon Kjaer om den positive udvikling, hvor det efter fire sejre i traek er blevet meget svaert at spille sig ind i varmen i startopsti­llingen.

– Jeg glaeder mig til finalen i morgen i Parken. Det er den slags kampe, jeg lever for som spiller, pointerer han. – Vi har en rigtig god forståelse for hinandens styrker og svagheder, siger Simon Kjaer om samarbejde­t med Andreas Bjelland.

 ??  ??
 ?? 9 24-12 22 9 19-7 19 9 18-8 16 9 11-9 12 9 9-25 6 9 5-25 2 ??
9 24-12 22 9 19-7 19 9 18-8 16 9 11-9 12 9 9-25 6 9 5-25 2

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark