Ekstra Bladet

Vettels sidste chance LØBET ER STORT SET KØRT

- MERCEDES HAMILTON TILMED FERRARIS VM-TITLEN VAR JEG VIL KONKLUDERE,

og Lewis Hamilton var spået at skulle dominere Formel 1-titlerne i 2017. Da nyheden om, at finske Valtteri Bottas skulle sidde i søsterbile­n, kom, da skyndte jeg mig at finde det betting-firma med de bedste odds på Hamilton som verdensmes­ter. Og jeg smed med stor selvtillid de maksimale 2000 kr., man kunne få lov at saette på den sag.

Det så tidligt ud til – ved testkørsle­rne inden saesonen – at jeg ville få råd til at invitere konen på et weekendoph­old for gevinsten, jeg ville score på mit vaeddemål, men så pludselig skal jeg love for, at Ferrari fik fundet formen. Vettel vinder to af saesonens første tre løb.

og Bottas skiftes i de efterfølge­nde grandprixe­r til at ’stjaele’ point fra hinanden, mens strategien hos Ferrari var en ganske anden. Her er Vettel førstekøre­r, og Räikkönen bliver ofret for sagen.

Ferrari kan pludselig for første gang i mange år maerke duften af VM-titlen i deres naesebor.

I mine klummer her i avisen må jeg tage mig selv i at udråbe Ferrari og Vettel til nye VM-favoritter, fordi deres bil i løbstrim er endnu bedre end den magtfulde Mercedes. I Ferrari-kører Sebastian Vettels verden er det tit alle andre, den er gal med, mener Jason Watt. Tyskerne har måske et lille forspring på den enkelte omgang i kvalifikat­ionerne på de laengere stints. I racet er Ferrarien en tand staerkere.

begynder Mercedes at vise svaghedste­gn, de melder ud, at de er lidt i vildrede og ikke forstår deres bil. Det vaerste for et team er jo, når man kører langsomt og ikke helt forstår hvorfor.

Om det er forventnin­gspresset og favoritrol­len, som får Ferrari til at ryste på hånden, kan vaere svaert at spå om, men hvis jeg skal få øje på en forskel på Mercedes og Ferrari, så er det netop det, at tyskerne virker mere rolige og bevarer overblikke­t.

Hos Mercedes er man vant til favoritrol­len, men man er også god til at redde stumperne, når det ikke helt spiller.

Det omvendte kan siges hos Ferrari, men Vettel selv baerer også en stor del af ansvaret for den rolle, han p.t. befinder sig i.

førstekøre­r passer godt ind i det italienske team, og han er med sit temperamen­t og opførsel faktisk ret italiensk. Bølgerne går med andre ord højt, uanset om han vinder eller taber. Og på bedste italienske maner ryger der tit en finke af fadet, og mange gange er det noget, man må tage i sig igen bagefter. I Vettels verden er det tit alle andre, den er gal med. Men i tilfaeldet i Singapore, hvor begge Ferrari-biler holder i hegnet inden første sving, mener jeg, at tyskeren bør kigge sig selv i spejlet og spørge, om det var vaerd at satse hele butikken i forsøget på at presse Verstappen på den måde. Isaer når Hamilton startede laengere nede i raekkerne.

stadig en realistisk mulighed grandprixe­t efter. Men i Malaysia 14 dage senere var det så teamet, som fejler, og motorprobl­emer som gør, at Vettel ingen kval kører. Det er både surt og bekostelig­t.

Hamilton satser på det sikre og tager ikke kampen op med Verstappen, men Mercedes-bilen er heller ikke ultraskarp i racet. Det må svide hos Ferrari at stå og se på, at Vettel er løbets absolut hurtigste mand, som kører sig helt op på 4. pladsen. Med andre ord – Ferrari og Vettel kunne snildt have ført kampen om VM-titlen på nuvaerende tidspunkt.

Nu resterer to løb på årets kalender, og det hele er så godt som afgjort, og både Hamiltons VM-titel og min kones kroophold ser ud til at blive en realitet, mens Ferrari og mange andre må spørge sig selv, hvad der gik galt.

Ferrari og Vettel kunne snildt have ført kampen om VM-titlen på nuvaerende tidspunkt

at Vettel har ødelagt sine egne chancer, og at de mekaniske problemer i Malaysia ikke har vaeret afgørende for, om VM-titlen tabes eller vindes. Selv i det race kom han hjem med en 4. plads. Som også godt kunne have vaeret blevet til en 3. plads, hvis Vettel havde satset i vanlig stil i angrebet på Ricciardo.

Ferrari-bilen har i saesonen 2017 kørt meget bedre end forventet, og Vettel har haft en tro vaebner i Räikkönen. Finnen er ’ofret’ flere gange og har således hjulpet sin tyske kaptajn. Det er mere, end man kan sige om situatione­n i Mercedes-lejren.

34 point er, hvad der skiller de to VM-førende, og på papiret er det jo ikke afgjort – endnu.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ??
FOTO: ALL OVER PRESS

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark