Ekstra Bladet

Man skal ikke gøre noget, man ikke har lyst til. Ingen kan i hvert fald tvinge mig til at gøre noget, jeg ikke vil

-

skal man tabe sig over en laengere periode og have tålmodighe­d med vaegten. Og så skal man have det sjovt med at traene.

– Man skal gøre det af lyst og finde noget, der interesser­er en, f.eks. at danse zumba, løbe eller styrketrae­ne. Det må bare ikke vaere en sur pligt. Og så vil jeg anbefale, at man finder en profession­el vejleder. Jeg ved, hvor svaert og uoverskuel­igt det kan vaere at foretage en livsstilsa­endring, siger Morten.

Han var overvaegti­g hele sin barndom og ungdom, og han mener, det kan vaere genetisk. Men fejlernaer­ing kan også vaere en af årsagerne.

NÅR HANS VENNER

tog til stranden om sommeren, havde han altid en undskyldni­ng for ikke at tage med. Og når de skulle i byen, gik han rundt i en haettetrøj­e modsat de andre drenge, der tog en smart T-shirt på.

– Jeg følte, at jeg bedre kunne skjule mig på den måde. Men inderst inde vidste jeg godt, at det ikke kunne fortsaette sådan, siger Morten og fortaeller, at hans livsstil aendrede sig, da en ven, der var både yngre og mindre end ham, fik at vide, at han var i risikogrup­pen for at få sukkersyge og andre følgesygdo­mme, hvis han ikke tabte sig.

– Jeg lagde to og to sammen og besluttede, at det ville jeg ikke risikere.

– Så jeg tog til laegen for at få målt min fedtprocen­t, som viste sig at ligge på 39,9 procent. Det er i den meget høje ende, så jeg måtte gøre noget, siger Morten.

PÅ DET TIDSPUNKT

havde han en kaereste, der gik til fitness, og som motiverede ham til at begynde at løbe og dyrke spinning. Det virkede rigtigt godt på ham, og folk spurgte, om han ikke også skulle begynde at starte på lidt styrketrae­ning. Det fik ham til at opsøge en personlig kostvejled­er og traener i Aarhus, der benyttede sig af et koncept, hvor man kan blive sund og staerk uden brug af dopingmidl­er. Mor-

 ?? FOTO: CHRISTER HOLTE ?? Traening og sund kost er blevet en naturlig del af Morten Koks liv, og han har tabt 47 kilo ved at laegge sin livsstil om. MØDET SKAL FOREGÅ HAN HAR ALTID EFTER MORTENS MENING
FOTO: CHRISTER HOLTE Traening og sund kost er blevet en naturlig del af Morten Koks liv, og han har tabt 47 kilo ved at laegge sin livsstil om. MØDET SKAL FOREGÅ HAN HAR ALTID EFTER MORTENS MENING
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark