Ekstra Bladet

Pengene strømmer ind til Kim Wall Fond

-

Kim Walls familie har oprettet Kim Wall Memorial Fund, som skal støtte unge kvindelige journalist­er i at daekke de historier, Kim Wall elskede. Historier om subkulture­r, som Kim kaldte 'understrøm­men af oprør.' Og donationer­ne strømmer ind.

– I løbet af den første måned af kampagnen har Kim Wall Memorial Fund modtaget mere end 80.000 dollars (507.500 danske kroner) fra mere end tusind mennesker, mange af dem fremmede. Vi er overvaelde­t, forbløffet og inspireret af jeres generøsite­t. Vi er virkelig taknemmeli­ge, skriver familien i en pressemedd­elelse.

Kommer ikke tilbage

Fonden har fredag også udgivet en mindevideo om den nu afdøde unge svenske journalist. I videoen viser de, hvor Kim Wall er vokset op og fortaeller om den ambitiøse unge kvindes drømme, hvis liv sluttede alt for tidligt.

– Det var her, hun legede som barn, byggede traehuse, samlede sten på stranden og gik med familiens hund, fortaeller Kim Walls mor i begyndelse­n af videoen.

Og videoen skal hjaelpe med at sprede budskabet om fonden og i sidste ende støtte det, Kim kaempede for.

– Det vil hjaelpe andre unge journalist­er fortsaette det gode arbejde i Kims ånd. Det skylder vi hende.

I videoen fortaeller moren også, at de i 30 år har haft en tradition om at tage et familiebil­lede hvert år. På vaeggen ved Kim Walls gamle vaerelse haenger alle de gamle.

– Men der bliver ikke taget flere billeder. Kim kommer ikke tilbage til os.

Du kan laese mere om fonden og dens arbejde på www.rememberin­gkimwall.com.

 ?? FOTO: AP ?? Torsoen af Kim Wall blev fundet kun halvanden kilometer fra gårsdagens fund.
FOTO: AP Torsoen af Kim Wall blev fundet kun halvanden kilometer fra gårsdagens fund.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark