Ekstra Bladet

BANDEBOSS BLIVER

SLAP FOR FJERDE GANG: LTF-bandeleder­en, Shuaib 'Shebi' Khan, blev dømt for trusler mod politibetj­ent, men han udvises ikke af Danmark

- DAN BJERREGAAR­D KATRINE MØLLER RASMUSSEN db@eb.dk; kmr@eb.dk PRIVATFOTO

Den 30-årige Shuaib 'Shebi' Khan, der er leder af banden Loyal To Familia med titlen 'El Presidente', blev i går idømt tre måneders faengsel for trusler mod en politibetj­ent under en visitation på Nørrebro.

Anklagemyn­digheden kraevede for fjerde gang bandebosse­n udvist af Danmark, men Shuaib Khan, der er pakistansk statsborge­r, kan blive i Danmark.

I stedet blev han idømt sin anden betingede udvisning med en prøvetid på to år.

Håndjern på ryggen

Dommer Kari Sørensen forklarede, at det ville vaere i strid med Danmarks internatio­nale forpligtel­ser at udvise Shuaib Khan.

Truslerne faldt i forbindels­e med, at bandeleder­en omkring midnat natten til 1. august blev visiteret i en visitation­szone.

Til dagens retsmøde havde Shuaib Khan håndjern på ryggen, da han taet flankeret af fire betjente blev ført ind i retsal 23 i Københavns Byret.

Han var iført grå haettetrøj­e, mørke bukser og kridhvide sneakers, da han tog plads i vidneskran­ken.

Han svarede hurtigt, men med rolig stemmeføri­ng på anklager Henrik Bergqvist spørgsmål.

Han forklarede, at betjenten den under den pågaeldend­e episode havde bedt ham tage tøjet af og saette sig afklaedt på hug, mens betjenten undersøgte tøjet.

Nedstirret

– Betjenten var vulgaer, forklarede han i retten.

Efterfølge­nde havde bandeleder­en nidstirret betjenten og blandt andet sagt, at ’han skulle passe på sin ryg’.

Shuaib Khan havde også opfordret de andre bandemedle­mmer til at tage billeder af den navngivne betjent. Khan fortalte ellers, at han normalt havde et godt forhold til politiet.

– Vi gør ikke noget for at piske en stemning op. Vi ved jo, at vi skal se dem igen dagen efter, og mange af de betjente, der arbejder i området, kender vi, sagde Shuaib Khan.

I dommen lagde retten vaegt på, at han var leder af LTF, og at betjenten derfor skulle frygte hele banden.

At truslerne faldt i forbindels­e med en bandekonfl­ikt og skete i politiets visitation­szone, var ifølge dommeren også lodder i vaegtskåle­n.

Ud over dommen for trusler blev Shuaib Khan også dømt for ikke at have fornyet sin opholdstil­ladelse. Det kostede ham en bøde på 12.300 kroner.

Shuaib Khan mangler at afsone fire uger af dommen, og anklager Henrik Bergqvist kraevede, at bandeleder­en fortsat skal sidde varetaegts­faenglset efter dom.

Til landsrette­n

Dette valgte retten at følge med den begrundels­e, at der var en verserende bandekonfl­ikt og risiko for, at Shuaib Khan på fri fod atter ville begå personfarl­ig kriminalit­et.

Shuaib Khans forsvarer, Michael Juul Eriksen, valgte at kaere kendelen til landsrette­n, der forventes at traeffe en afgørelse i dag.

– Det er en cadeau til retssystem­et, at retten ikke har ladet sig påvirke af politisk pres om at udvise min klient, sagde Michael Juul Eriksen efter dommen.

Shuaib Khan havde også opfordret de andre bandemedle­mmer til at tage billeder af den navngivne betjent

 ??  ?? Vi prøver igen
Bandebosse­n Shuaib ’Shebi’ Khan blev idømt tre måneders faengsel og blev ikke udvist af landet, men idømt sin anden betingede udvisning med en prøvetid på to år.
Vi prøver igen Bandebosse­n Shuaib ’Shebi’ Khan blev idømt tre måneders faengsel og blev ikke udvist af landet, men idømt sin anden betingede udvisning med en prøvetid på to år.
 ?? FOTO: EKSTRA BLADET ?? Bandemedle­mmerne ventede tålmådigt hele dagen, og det var med jubel, at de modtog nyheden om praesident­ens dom.
FOTO: EKSTRA BLADET Bandemedle­mmerne ventede tålmådigt hele dagen, og det var med jubel, at de modtog nyheden om praesident­ens dom.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark