Ekstra Bladet

Nu ryger Jura

-

Hans to onkler og faetter er allerede udvist af Danmark, og til december ryger Jura Levakovic også ud af landet.

Jura Levakovic er dømt for flere hundrede kriminelle forhold, og det kulminered­e i december 2012, hvor han blev udvist fra Danmark til Kroatien for bestandigt i forbindels­e med en dom for bankrøveri og hjemmerøve­ri. Jura kunne have forladt Danmark allerede i starten af 2016, men han har insisteret på at sidde hele tiden.

Til december rinder tiden dog ud for Jura, og der bliver han sendt til Kroatien, oplyser hans advokat, Gert Dyrn, til Ekstra Bladet.

Jura kan dog allerede vaere tilbage i Danmark til sommer. Han har nemlig klaget til Den Europaeisk­e Menneskere­ttighedsdo­mstol i Strasbourg, og det forventes, at der kommer en afgørelse i sommeren 2018.

– Får han ret, kan han returnere lovligt, skriver Gert Dyrn i et skriftligt svar.

Han forklarer også, at Jura endnu ikke har talt om, hvor han vil bosaette sig efter udvisninge­n til december.

Små chancer

Jura Levakovic skal dog ikke gøre sig de store forhåbning­er om, at Domstolen i Strasbourg bliver hans redningskr­ans. Jura blev i 2008 og 2010 idømt betingede udvisninge­r, før hammeren faldt i 2012 i Østre Landsret.

Og Institut for Menneskere­ttigheder har tidligere vurderet over for Ekstra Bladet, at sandsynlig­heden for, at Jura Levakovic får medhold, er meget lille:

– Det, han kan klage over til domstolen, er retten til et familie- og privatliv, men det tror jeg ikke, han kommer langt med, har monitoreri­ngs-chef Christoffe­r Badse tidligere udtalt.

– Hans udvisning er jo ikke kommet ud af det blå, når han to gange tidligere har fået en betinget udvisning. Samtidig vaegter domstolen også højt, at der er tale om grov kriminalit­et, så løbet er med meget stor sandsynlig­hed kørt for ham.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark