Ekstra Bladet

LUP PÅ PARTERINGS­MORD Madsens dna skal til Sverige

Skal sammenlign­es med dna fra uløste svenske mord

- HELLE KASTHOLM HANSEN hka@eb.dk

Uløste svenske mord skal under lup igen, når svenskerne i naer fremtid får Peter Madsens dna tilsendt. Uløste svenske mord – herunder parterings­mord – skal nu under lup igen, når svenskerne i naer fremtid får Peter Madsens dna tilsendt.

Det skriver svenske TV4 Nyhederne.

Pr. 1. november i år sker der en automatisk dna-udveksling imellem Danmark og Sverige, og ifølge kriminalko­mmissaer Mattias Sigfridsso­n fra politiet i Malmø vil det betyde en rutinemaes­sig sammenlign­ing af dnaprofile­r.

Over for Ekstra Bladet slår Sigfridsso­n fast, at svenskerne ikke har en specifik sag, som ligner den danske ubåds-sag, men svenskerne har andre uløste sager, hvor dna-profilerne fra Danmark kan vise sig interessan­te.

Hjaelper danskerne

Ifølge TV4 sikrer den dansksvens­ke aftale, at politiet i alle fremtidige mord har mulighed for også at lede i det danske register.

Mattias Sigfridsso­n er kontaktper­son hos det svenske politi og bistår de danske kolleger med at finde de rette ressourcer i Sverige, der kan hjaelpe danskerne i efterforsk­ningen af det makabre mord på den svenske journalist Kim Wall.

Blandt andet har svensk politi hjulpet til med de vandsøgnin­gs-hunde, som gjorde det muligt at finde Kim Walls hoved, ben og tøj.

Ifølge chefen for cold casegruppe­n i Skåne, Bo Lundqvist, findes der mord, som kan lede tanken hen på det haendelses­forløb, som dansk politi har mistanke om har ført til Kim Walls død.

Kan ligne

– Vi får lejligheds­vis en sag, hvor profilen tilsynelad­ende kan ligne den danske, fastslår Lundquist til TV4.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ??
FOTO: KENNETH MEYER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark