Ekstra Bladet

Coop ved intet dyrevelfae­rd Landmaend bruger tvang

- Bent Ørum Fjordparke­n 91 Hobro Kim Hansen Herlev

Jeg har nu gennem de seneste uger bevidst handlet andre steder end i Coop-butikkerne.

Det begyndte med, at Fakta i Hobro og Hadsund ikke laengere havde buraeg på hylderne. Der er desvaerre mange ting, I ikke forstår omkring det, I kalder dyrevelfae­rd – men det var starten.

Min private boykot fortsaette­r og forstaerke­s af jeres sidste valg. I har ivaerksat en smaedekamp­agne mod konvention­elle varer fra dygtige danske landmaend, som har leveret mad til os danskere gennem mange generation­er – hvad skal det til for?

Er Coop blevet en ny gud, eller hvad sker der for jer?

Har I selv styr på e-numrene i alle produktern­e? Hvor kommer jeres Premium-kød fra? Australien? Hvordan forholder I jer til sukker? Hvad med slik og sodavand til børn?

Har I tabt sutten? Det seneste nummer af Coops medlemsbla­d, Samvirke, har sat sindene i kog hos både forbrugere og landmaend. Hvis man tror, at landmaend er sådan nogle fredelige gemytter, skal man tro om igen. Det er de kun, når de får medhold af Venstre eller modtager tilskud fra EU.

Mange brugsuddel­ere har af frygt for landmaende­nes repressali­er efter Samvirkes tema-nummer om pesticider i grøntsager smidt alle blade ud. Altså må landmaend vaere at sammenlign­e med bander som LTF og Hells Angels, der også presser redelige borgere, hvis de mener, at de kan tvinge dem til at have en anden mening.

Selv om landbruget mange steder er på ren overførsel­sindkomst, er der åbenbart ingen hensyntage­n til andres meninger.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark