Ekstra Bladet

BAEREDYGTI­GT DYRPLAGERI

- Jakob Brøndum Fredens Ark 40 København

Hvis en hundeejer vaelger at kastrere sin hundehvalp eller kupere dens hale uden bedøvelse, ville de fleste af os nok vaemmes ved det og kalde det dyrplageri.

Det ville domstolene sikkert også, og hundeejere­n ville blive straffet.

Ikke desto mindre er det skaebnen for millioner af smågrise produceret af medlemmern­e af den forening, som har den fraekhed at kalde sig selv for Baeredygti­gt Landbrug. Man kan indskyde, at disse smågrise hører til de heldige, for cirka 20 millioner smågrise dør hvert år på grund af produktion­smetoderne hos de samme landmaend.

Fordi pladsen er for trang i staldene, bliver de ligget, trampet eller bidt ihjel – en del af dem dør selvfølgel­ig også af sygdom til trods for, at de bliver pumpet fulde af penicillin.

Dette er jo kun toppen af isbjerget – man kunne også fremhaeve burhøns og tremmekalv­e og de tonsvis af giftstoffe­r og gylle, der forurener vandløb, fjorde og grundvande­t.

Denne skadelige virksomhed får de endda statsstøtt­e via EU. Og landmaende­ne har tilmed nu fået lov til at holde endnu flere grise på den samme trange plads af regeringen og ’dyrevenner­ne’ i støttepart­iet Dansk Folkeparti.

Flere og flere ser heldigvis lyset og vaelger økologiske produkter. Det er fremtiden, og Danmark burde blive det første land i verden, som kun tillader økologisk landbrug.

Vi burde ikke yde økonomisk støtte til organisere­t dyremishan­dling og ødelaeggel­sen af vores natur, som er ganske unødvendig.

Det har de økologiske landmaend jo for laengst bevist.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark