Ekstra Bladet

Et saerligt faellesska­b

-

Et par timer inden raeset gik i gang stod vi alle samlet til aftenens biltraef på en stor parkerings­plads lige ved Ilva i Ishøj. Det er her alle mødes. Lovligt. Nogle kommer i god tid og drikker dåsesodava­nd eller en øl, mens de hører høj musik på bilens hjemmebygg­ede anlaeg. Andre går rundt og sparker daek og taler sammen om bilernes finesser og ombyggede detaljer.

– Her finder du et faellesska­b med plads til alle. Både unge, aeldre og børn. Vi dyrker alle vores interesse for biler, vi hjaelper hinanden og viser biler frem – uanset om man er rig eller fattig. Både fyren, som har pimpet sin gamle skrammelka­sse og den rige mand i Lamborghin­i er velkommen, forklarer en af dem, som står bag Striben Ishøj.

Bilerne vises frem

Han forklarer flere gange, at det, vi ser på parkerings­pladsen, bliver kaldet et traef. Det er det, foreningen traekker folk til og arrangerer. Hvad der sker efter traeffet, det er udenfor foreningen­s arbejde.

– Til vores traef er der ingen, der drikker hjernen ud. Men kom de ikke her, så ville de måske stå ude i byen og ryge hash eller vaere fulde og slås. Her har de i stedet noget at gå op i, forklarer Jesper, inden han skal vise sin bil frem for en nysgerrig mand.

– Jeg har selv lavet alt på min bil. Jeg vil slet ikke taenke på, hvad jeg har brugt af penge igennem årene. Både på at istandsaet­te den med faelge, undervogn og lir. Den er mit kaereste eje – naest efter den, kommer min motorcykel, griner Jesper, som arbejder som håndvaerke­r til daglig.

– Jeg er meget hys med min bil. Der er ikke en plet på den – motoren er helt ren, forklarer Jesper og vi kan se, han har ret. Der er ingen olieplette­r på den motor.

Besøg af politiet

I aften er politiet ikke at se, men alle holder hele tiden øje med, om det blå blink dukker op. Ikke fordi selve traeffet er ulovligt. Mere fordi flere af bilerne måske nok er pimpet lige til graensen – eller over.

– Ja politiet kommer her jaevnligt. Ruller bare lige ind, taender det blå blink, og så forlader folk traeffet. Men politiet er så udspekuler­ede, for taet herpå stiller de altid fotovogne i begge retninger. Det er dårlig stil, siger Jesper ivrigt og fortsaette­r: – Vi gør faktisk politiet en tjeneste, for vi holder de unge fra kriminalit­et. Der er altid god stemning her – plads til alle og ingen slåskampe.

Ja politiet kommer her jaevnligt. Ruller bare lige ind, taender det blå blink, og så forlader folk traeffet

 ??  ?? Flotte biler og laekkert lir bliver vist frem på parkerings­pladsen i Ishøj.
Flotte biler og laekkert lir bliver vist frem på parkerings­pladsen i Ishøj.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark