Ekstra Bladet

Her er plads til alle

-

60-årige Peter Andersen, som er aldersprae­sident, kommer til traef hver eneste fredag-lørdag. Uanset vejret. For det meste er han også den første, der ankommer til pladsen i sin specialbyg­gede bil.

– For tre år siden sagde min søn til sine kammerater, om ikke de skulle tage mig med herud.

’Min far sidder alligevel bare derhjemme og glor fjernsyn'. Siden da har jeg vaeret med, fortaeller han og fortsaette­r:

– Vi har et kanon sammenhold, hvor alle hjaelper alle. Hvis jeg har nogle problemer med min bil, så får jeg hjaelp af alle de mange herude.

Snap giver besked

Selve bilraeset bagefter siger ikke Peter noget.

– Hvis der nu sker noget, så kan jeg ikke lide at vaere der og se på det. Men jeg synes, de unge mennesker skal have lov til at raese under ordnede forhold. Politiet kommer hele tiden. Kan de ikke lade dem vaere i fred i de to-tre timer?, spørger han undrende. Jesper bryder ind: – Jeg raeser ikke, jeg har travlt med at rydde op efter hvert traef. Vi bruger nok to timer på det. Vi fjerner flasker, cigaretsko­dder, papir. Det er en sur tjans, men det hører med, så vi kan forblive i goodstandi­ng hos dem, som ejer parkerings­pladserne.

I den ene ende af parkerings­pladsen står et stort skilt med ordet 'snap'. Her kan man aflevere sit telefonnum­mer eller snapkode, og så får man en snap med info om tid, sted og anden nyttig viden om dét, alle ikke siger så meget om, men som man går og venter på: Raeset.

Pludselig tikker der en snap ind på vores telefon: Location er klar, der er fri bane, politiet holder sig umiddelbar­t vaek.

201 meters asfalt er klar til at få smaek.

 ?? For gaderaes er som udgangspun­kt en ubetinget frakendels­e af kørekortet. Men mange omstaendig­heder spiller ind og kan give endnu højere straf: hastighede­n, bliver der kørt på et privat område, sikkerhede­n for tilskuerne osv.
f.eks. 103 km/t., hvor man må  ?? 60-årige Peter Andersen er fast mand til traef fredag-lørdag.
For gaderaes er som udgangspun­kt en ubetinget frakendels­e af kørekortet. Men mange omstaendig­heder spiller ind og kan give endnu højere straf: hastighede­n, bliver der kørt på et privat område, sikkerhede­n for tilskuerne osv. f.eks. 103 km/t., hvor man må 60-årige Peter Andersen er fast mand til traef fredag-lørdag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark