Ekstra Bladet

Det er skamløst, mener Helle, som efterlyser taknemmeli­ghed af Lykketoft

DE HÅRDESTE

-

udfald er vendt mod Mogens Lykketoft, fordi han tillod sig at kritisere Thorning-regeringen­s politik. I meget krasse vendinger, må man sige.

Det er skamløst, mener Helle, som efterlyser taknemmeli­ghed, fordi hun havde rejst jorden rundt for at sikre ham jobbet som formand for FN’s generalfor­samling.

Hun mener også, at Lykketoft skylder hende tak for at have sikret hans valg til Folketinge­ts formand.

Poul Nyrup får ligeledes én på frakken, fordi han kaldte salget af Dong til den berygtede amerikansk­e investerin­gsbank Goldman Sachs for ’en katastrofe’.

Lykketofts svar på Helle Thornings udfald er iskoldt: – Måske skulle hun bruge noget mere tid på at taenke over, hvad hendes egen andel var i, at hun ikke blev genvalgt som statsminis­ter!

han ret i. Ifølge Helle bar alle andre – også de radikale og SF – skylden for, at hun måtte aflevere nøglerne til Statsminis­teriet tilbage til Lars Løkke.

Hun naegter tilsynelad­ende at se i øjnene, at hun selv bar hovedansva­ret:

Med løftebrud efter løftebrud svigtede hun sine kernevaelg­ere. De blev ramt hårdt af en dagpengere­form, ligesom hun lod folk på overførsel­sindkomst betale regningen for skattelett­elser til de mere velhavende. Helle Thorning ignorerede de voldsomme protester mod Dong-salget og helt overlod det til Blå Bjarne – finansmini­ster Bjarne Corydon – at få den skandaløse aftale på plads.

Det fik SF til at forlade regeringen og skabte kimen til dens fald.

Da hun anede, hvor det bar hen, brugte hun en masse tid og kraefter på at profilere sig i EU som ny praesident og overlod ellers den hjemlige politik til den radikale Margrethe Vestager og Corydon.

at Helle skal holde op med at snøfte og tørre øjnene. Og sammen med Blå Bjarne glaede sig over, at den politiske karriere i Danmark banede vejen for fede jobs i det store udland.

 ?? FOTO: /RITZAU/LARS JUST ?? Helle Thorning kaemper for sit eftermaele.
FOTO: /RITZAU/LARS JUST Helle Thorning kaemper for sit eftermaele.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark