Ekstra Bladet

STOLEN FOR DØREN

En arbejdsgru­ppe i Divisionsf­oreningen ser på at optimere forholdene for udeholdets fans – alle klubber undtagen FC København vil have udeholdets fans taet på banen

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

Når Divisionsf­oreningens bestyrelse i dag samles til et officielt bestyrelse­smøde, skal medlemmern­e forholde sig til et oplaeg for at skaffe flere udebanefan­s til Superligae­n i fremtiden.

Her ventes det, at der bliver fremlagt et katalog på 13 forslag, som skal optimere forholdene for udeholdene­s fans i Superligae­n med virkning allerede fra foråret 2018. Det handler kort og godt om at optimere stemningen og rivaliseri­ngen og som sidegevins­t få flere tilskuere på de danske Superligas­tadions.

En arbejdsgru­ppe har de seneste måneder set naermere på en raekke initiative­r såsom adgangsfor­hold, adgang til boder og toiletter samt optimering af stemning og rivaliseri­ng mellem klubbernes fans på stadion. Derudover har arbejdsgru­ppen diskuteret den fysiske placering af fans på stadion.

Brøndby-fans i graeshøjde

Og her ophører enigheden tilsynelad­ende i den nedsatte arbejdsgru­ppe. FC København, der er repraesent­eret i arbejdsgru­ppen, er ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r ikke enig i den fysiske placering af udeholdets fans.

Arbejdsgru­ppen foreslår, at udeholdets fans skal placeres taet på banen, ligesom FCK’s egne fans er i Parken.

FCK har indført, at udeholdets fans i Superligae­n er placeret i det ene hjørne på A-tribunen og derfor meget langt fra banen. Brøndby har en ’saeraftale’ med FCK. Klubbens fans er tildelt D-tribunen bag det ene mål, fordi Brøndby fylder tribunen op.

– Jeg ønsker ikke at kommentere de konkrete forslag, vi skal diskutere på bestyrelse­smødet, siger Claus Thomsen, der er direktør i Divisionsf­oreningen.

Han vil til gengaeld gerne fortaelle, hvorfor arbejdsgru­ppen er blevet nedsat:

– Vi vil gerne løfte forholdene for udeholdene­s fans. Der har måske vaeret meget fokus på at sikre gode forhold for hjemmehold­et. Men skal stemningen optimeres, kraever det udeholdets fans får optimale forhold, påpeger Claus Thomsen og understreg­er:

– Det er endnu usikkert, om vi traeffer en endelig beslutning allerede på mødet tirsdag (i dag, red). Men det er målet, at de nye regler for udebaneafs­nit skal traede i kraft til foråret 2018, fastslår han.

I FC København ønsker man ikke at kommentere på det arbejde, der foregår internt i Divisionsf­oreningen.

Spørgsmåle­t om placeringe­n af udeholdets fans kan i sidste ende resultere i en afstemning, hvor FC København kan komme i mindretal i afstemning­en og derved blive pålagt at følge flertallet­s beslutning om placering af udeholdets fans.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark