Ekstra Bladet

OPSKRIFT PÅ SUCCES

SUPERLIGA Den ny Randers-traener, hollandske Ricardo Moniz, henter sin taktiske inspiratio­n fra samme skole som Brøndbys Alexander Zorniger

- THOMAS N. ANDERSEN tna@eb.dk

Tottenham, HSV og Salzburg. Jo, den ny Randerstra­ener, Ricardo Moniz, har opholdt sig på finere adresser end Viborgvej 92 i Randers. Men til gengaeld har succesen vaeret til at overse, siden hollaender­en i 2012 førte RB Salzburg til ‘The Double' i Østrig: Fyret i Ferencvaro­s. Fire måneder i Lechia Gdansk med en fjerdeplad­s til følge.

Tre måneder i 1860 München, inden bestyrelse­n havde fået nok.

Otte måneder i Notts County med en nedrykning og efterfølge­nde 15. plads i League 2.

En saeson i FC Eindhoven og en ottendepla­ds i den naestbedst­e hollandske raekke.

Ikke ligefrem en resultatli­ste, som uden videre lover bod og bedring for Superligae­ns bundhold, men hovedperso­nen er sikker på, at han i Randers FC endelig igen har fundet et godt match.

– Jeg står ved mine principper, og det passede eksempelvi­s ikke de høje herrer i München, at jeg satsede på ungdommen frem for de rutinerede kraefter. Men jeg bøjer ikke af, hvis jeg mener, at tingene skal gøres på en bestemt måde.

Jeg vil aendre traeningsk­ulturen i klubben, for vi skal laegge flere timer i at blive bedre på traeningsb­anen

– Jeg har talt med Michael Gravgaard om, hvilke muligheder der er i Randers, og vi har de samme holdninger til, hvordan vi skal arbejde fremadrett­et. Jeg får frihed til at arbejde med spillertru­ppen på min måde, og potentiale­t er stort i Randers. Jeg er meget imponeret efter min korte tid her, sagde Ricardo Moniz efter sin første traening i klubben.

Inden for kridtstreg­erne vil Randers FC også få et nyt udtryk. Sådan er det vel som oftest, når en ny mand saetter sig i traenersae­det.

Spillestil­en vil på sigt komme til at minde om den, der praktisere­s af bl.a. RB Salzburg og er blevet implemente­ret i den hjemlige andedam af Alexander Zorniger i Brøndby.

Øjeblikkel­ig succes

– I Randers’ situation skal der skabes resultater omgående, og det er mit fokus fra dag ét, fortaeller den nye cheftraene­r i Randers, Ricardo Moniz. – Randers skal spille proaktivt. Vi skal tage initiative­t og satse på pres-spillet. Så er formatione­n ikke så afgørende.

Det vigtigste er dog, at vi ikke bliver naive i vores tilgang til spillet. Jeg ved ikke, om fysikken er god nok i spillertru­ppen til at køre Salzburg/Brøndby-stilen lige nu, men på sigt er det da en inspiratio­n.

– Men alt drejer sig om at få succes øjeblikkel­igt. Vi skal ikke køre en bestemt spillestil for så at løbe ind i kniven. For i Randers’ situation

skal der skabes resultater omgående, og det er mit fokus fra dag ét, lød det fra Ricardo Moniz. Nogle af hollaender­ens traener-dogmer er hårdt arbejde, aerlighed og åbenhed. Hvis spillerne følger den simple opskrift, så er der grobund for succes i Randers:

– Jeg vil aendre traeningsk­ulturen i klubben, for vi skal laegge flere timer i at blive

bedre på traeningsb­anen. Bare se på Ronaldo, han åbner porten til traeningsa­nlaegget i Madrid og lukker den igen mange timer senere. Der er et stort arbejde foran os i Randers, og spillerne skal knokle for det, og fansene skal vide, vi vil vende hvert graesstrå for at få succes.

– Derudover skal vi vaere åbne og aerlige for hinanden, for vi er i samme båd, og vi arbejder alle på at ro i samme retning. Jeg kan forstå, at åbenhed er et stort tema i Randers, og at jeg skal filmes til et tv-program hver eneste dag. Så kommer min tese rigtig på prøve, lød det fra en grinende Ricardo Moniz, der får sin debut som Randers FC-traener på lørdag ude mod FC Nordsjaell­and.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Dirigenten
FOTO: ERNST VAN NORDE Dirigenten

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark