Ekstra Bladet

VI ER KAERESTER

To af Danmarks bedste badmintons­pillere afslører, at de har dannet par i årevis

- HANS-HENRIK HYBHOLT HARE

For øjnene af over en million danske tv-seere spillede Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl OL-finale sidste sommer i damedouble. Kampen, som danskerne desvaerre tabte, var et højdepunkt i et syv år langt makkerskab, hvor de sammen har slidt sig til toppen af verdensran­glisten og blandt andet har nået en VM-finale sammen.

Hvad de faerreste har vidst er, at de samtidig – hele vejen igennem – har dannet par privat også.

Men hemmelighe­dskraemmer­iet er slut.

I bogen ’Det unikke makkerskab’, der udkommer 16. oktober, fortaeller den nordjyske duo om forholdet – og giver i øvrigt et unikt indblik i livet som profession­el badmintons­piller med alt, hvad der deraf følger.

Over for Ekstra Bladet fortaeller OL-sølvvinder­ne om otte års kaerlighed, der opstod ud af det blå – og uden at nogen af dem havde regnet med at skulle blive kaereste med en pige.

– Vi var begge fast besluttede på, at vi skulle have en mand og nogle børn – og leve det almindelig­e liv, siger Christinna over en god kop kaffe i parrets hyggelige tovaerelse­s lejlighed i Valby.

Vi var begge fast besluttede på, at vi skulle have en mand og nogle børn – og leve det almindelig­e liv

En ting er forventnin­ger, overbevisn­ing og ’sådan gør man jo’tankegange­n. Noget andet er virkelighe­den, når den helt store kaerlighed pludselig står på den anden side af nettet i den rivalisere­nde mixed double.

Benhårde konkurrent­er

Christinna og Kamilla konkurrere­de benhårdt mod hinanden med deres respektive makkere, Joachim Fischer Nielsen og Thomas Laybourn, i begyndelse­n af 2009. Både til traening og på den internatio­nale scene.

De var samtidig gode kollegaer og havde et fint forhold til hinanden. Men som tiden gik, blev uforpligte­nde snakke i Brøndby til sms’er, smil og spaending i maven, fortaeller Kamilla.

– Jeg taenkte over, at vi godt nok skrev meget sammen. Og jeg kunne maerke, at jeg fløj op, når telefonen bippede. Jeg håbede jo, det var Christinna, der skrev.

– Det gør hun ikke mere, afbryder Christinna og griner.

– Men vi sagde ikke noget til nogen. Det var kun os. Vi kunne jo ikke vaere kaerester. Det var en flirt, og hvad fanden havde vi egentlig gang i? Det stoppede nok igen på et tidspunkt. Det skulle bare prøves af, siger Kamilla.

– Og nu sidder vi her, kommer det tørt.

Måske var det aldrig blevet til mere end sjov og ballade, hvis ikke det havde vaeret for et par simultane skader under en rejse til Singapore og Indonesien i juni 2009. Kamilla Rytter Juhls davaerende makker i damedouble, Lena Frier Kristianse­n, blev skadet og måtte forlade sin makker efter turneringe­n i Singapore.

I de samme dage gik damesingle­n Nanna Brosolat Jensen også i stykker og måtte tage samme flyver hjem. Da hun delte vaerelse med Christinna Pedersen, var logistikke­n til at overse, da landsholde­t ankom til Jakarta og den anden turnering: Kamilla og Christinna rykkede sammen.

Til stor begejstrin­g for dem begge!

– Yes! Det endte med at vaere den fedeste uge. Endelig kunne vi vaere sammen hele tiden. Vi kunne gå ud og spise sammen – uden at det var maerkeligt, siger Kamilla.

– Så det endte med at vaere held i uheld, at vi pludselig fik en helt fantastisk uge sammen, siger Christinna.

På samme side af nettet

Det var på den tur, de endte med at beslutte, at det skulle vaere mere end flirt. Mere end hemmelige møder og hvide løgne for venner og familie.

En beslutning, de aldrig har fortrudt.

Der skulle dog gå mere end et halvt år, inden de for første gang stod på samme side af nettet. Det skete til Uber Cup – VM for kvindehold – i foråret 2010, hvor det

den fe Endeli samme

– Det gik slog bland stens dav vi syntes vaere mak

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Dobbelt-PAR
– Jeg taenkte over, at vi godt nok skrev meget sammen. Og jeg kunne maerke, at jeg fløj op, når telefonen bippede. Jeg håbede jo, det var Christinna, der skrev, fortaeller Kamilla Rytter Juhl (tv.) om den første tid.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Dobbelt-PAR – Jeg taenkte over, at vi godt nok skrev meget sammen. Og jeg kunne maerke, at jeg fløj op, når telefonen bippede. Jeg håbede jo, det var Christinna, der skrev, fortaeller Kamilla Rytter Juhl (tv.) om den første tid.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark