Ekstra Bladet

Hvilken planet er Romain Grosjean faldet ned fra?

Ekstra Bladets Formel 1-ekspert Jason Watt er ikke videre imponeret over Kevin Magnussens franske kollegas udtalelser om at vaere hurtigere end danskeren under det japanske grandprix . NYHEDER

- JONAS HÜTTEL hut@eb.dk

Både Sergio Pérez og Romain Grosjean pustede sig op over for deres yngre teamkammer­ater både under og efter Japans Grand Prix.

Potentiale­t blev ikke indfriet, mente Haas’ franskmand: Hvis ikke Kevin Magnussen have spaerret foran ham, ville han have haft farten til at tage kampen op mod netop Force Indias Sergio Pérez, som lå noget laengere fremme bag Esteban Ocon.

Og om lørdagen var VF17’eren til en plads i top ti, udtalte Grosjean.

Vel at maerke efter han var langsommer­e end Kevin Magnussen i sit første forsøg og sendte den i vaeggen på det andet.

Kevin ikke imponeret

Den danske kollega var nu heller ikke videre imponeret. Kevin Magnussen følte sig mindst lige så hurtig som Romain Grosjean, som kun kunne presse på bagfra, fordi den langsommer­e Felipe Massa var svaer at passere på snaevre Suzuka.

Udtalelser­ne faldt mange af laeserne for brystet, da de i går chattede med Jason Watt, og Ekstra Bladets Formel 1-ekspert var enig med dem.

– Det er sgu tyndt af franskmand­en at komme med sådanne udtalelser, konstatere­de han. – Grosjean er ikke en holdspille­r på samme måde som Kevin. Han føler, at han har anciennite­ten og har vaeret der laengst, siger Jason Watt.

Men der ligger mere bag, vurderer Jason Watt.

– Jeg ved ikke, hvilken planet Romain Grosjean er faldet ned fra, hvis han troede, han skulle kaempe mod Force

India, hvis det ikke lige var for Kevin og Felipe Massa.

– Jeg synes, det er et forsøg på at score billige point, men han narrer kun sig selv og måske nogle medier, for teamet og Kevin har svarene.

Kevin var hurtigere på de frie omgange.

Watt: Presset franskmand

Ifølge Watt tegner det et billede af, at den 31-årige franskmand ser sig som klar førstekøre­r og ikke ligevaerdi­g med sin teamkammer­at.

– Grosjean er ikke en holdspille­r på samme måde som Kevin. Han føler, at han har anciennite­ten og har vaeret der laengst.

– Han synes tydeligvis ikke, de er jaevnbyrdi­ge, ligesom Kevin synes.

– Når Kevin efter løbet siger, at han er glad for, at Grosjean også kom i pointene, behøver han ikke mene det. Men det er det rigtige at sige. Grosjean laver den modsatte med sine udtalelser om, at han var meget hurtigere.

– Jeg synes, det tegner et billede af en lidt presset franskmand, som ikke kan lide, når Magnussen har en bedre weekend end ham selv.

– Romain Grosjean fører 10-6 i kvalifikat­ionsduelle­n og 28-15 i scorede point. Hvorfor skulle han vaere presset?

– Statistikk­en taler ikke det fulde sprog. Kevin har matchet ham bedre, end det ser ud på papiret.

– I Grosjeans øjne skal han taeve Kevin hver gang, så når han ikke kan, skal der vaere en undskyldni­ng.

– Han ser sig ikke som jaevnbyrdi­g med Kevin, mener Jason Watt.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Puster sig op
FOTO: ALL OVER PRESS Puster sig op

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark