Ekstra Bladet

ET HEDT SAMRÅD I DAG Støjberg erkender løgn om Mette F.

- JONAS SAHL sahl@eb.dk

I juni forsøgte Inger Støjberg at sende aben videre til Mette Frederikse­n.

Men nu erkender udlaending­eog integratio­nsminister­en, at hun fyldte offentligh­eden med varm luft.

Inger Støjberg erkender nemlig, at det var lodret forkert, da hun påstod, at asylpar også blev skilt ad i Mette Frederikse­ns tid som justitsmin­ister uden partshørin­g.

Det sker i et svar til Folketinge­t, hvor Venstre-kvinden skyder ansvaret over på sine embedsfolk.

'Det var således forkerte oplysninge­r, jeg modtog fra Udlaending­e- og Integratio­nsminister­iet forud for samrådet den 23. juni 2017', skriver Inger Støjberg i sit svar, som først blev gravet frem af Informatio­n forud for et åbent samråd her til formiddag.

Inger Støjberg var ellers så indaedt i sin anklage mod Mette Frederikse­n, at hun gentog den over for pressen efter samrådet. Ministeren understreg­ede stik imod fakta – viser det sig nu – at asylpar blev skilt ad i Mette Frederikse­ns tid uden de afgørende partshørin­ger.

– Jeg kan bare konstatere, at det aldrig nogensinde har vaeret gennemført. Ikke bare i min tid, men også under tidligere ministre – heriblandt Mette Frederikse­n, lød Støjbergs falske forklaring over for bl.a. Ekstra Bladet.

Det er den forklaring, hun nu erkender var forkert.

Ingen bagatel

– Nu skifter Inger Støjberg igen-igen forklaring, siger Johanne Schmidt-Nielsen (EL) til Informatio­n.

– Det er godt nok maerkeligt, at der går fire måneder, før vi får den her forklaring. For det er ikke en bagatel. Hun anklagede jo sådan set embedsvaer­ket for i årevis at have administre­ret ulovligt. Og sagde, at det blev der også under Mette Frederikse­n, siger Mattias Tesfaye (S), medlem af udlaending­e og integratio­nsudvalget, hvor Inger Støjberg har afgivet den forkerte forklaring,.

– Jeg synes simpelthen, forklaring­erne er så tykke efterhånde­n. Det svaert at tage Inger Støjberg sendte en alvorlig anklage afsted mod Mette Frederikse­n kort inden sommerferi­en. Men det var altså heller ikke sandt.

Jeg synes simpelthen, forklaring­erne er så tykke efterhånde­n

seriøst, at 90 blå mandater påstår, at der ikke er fejet noget ind under gulvtaeppe­t, fortsaette­r han.

Sagen om de unge asylpar tog for alvor fart, da det kom

frem, at Inger Støjberg imod lovgivning­en gav ordre om at skille parrene ad. Her er partshørin­gerne centrale, fordi det er påkraevet, at de berørte høres.

Det var hverken muligt at få en kommentar fra Inger Støjberg eller DF's Martin Henriksen i aftes. Han har hidtil holdt hånden over Inger Støjberg.

Følg det som ser ud til at blive et hedt samråd for Inger Støjberg på ekstrablad­et.dk. Mødet er planlagt til at starte klokken 10.

 ?? FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING ??
FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark