Ekstra Bladet

Kan måske modvirke kraeft

-

Professor Bent Deleuran fortaeller, at den nye forskning måske også kan modvirke udbredelse­n af kraeft.

– Det, der sker ved kraeftsygd­om, er i virkelighe­den det samme, som sker ved leddegigt. Problemet er, at man får nogle celler, som 'lukker ned' for alting. Og før i tiden, hvor vi ikke behandlede leddegigt så godt, der steg antallet af kraeftsygd­omme faktisk voldsomt.

– Det er, fordi når betaendels­estilstand­en breder sig, så lukker den også ned for alle de celler, som normalt angriber kraeften, siger professor Bent Deleuran.

– Vi har fået et meget fint stipendium fra Kraeftens Bekaempels­e til at kigge på netop det. Fordi vi mener, det er de samme mekanismer, der råder i de her to situatione­r. Så hvis du har rigtig meget leddegigt, så får du lettere kraeft.

 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ?? Manden bag den banebryden­de nye gigtforskn­ing, professor dr.med. Bent Deleuran, kan ud over aeren glaede sig over 100.000 kr. til forskning.
FOTO: STINE TIDSVILDE Manden bag den banebryden­de nye gigtforskn­ing, professor dr.med. Bent Deleuran, kan ud over aeren glaede sig over 100.000 kr. til forskning.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark