Ekstra Bladet

Pludrer løs eller rimper munden sammen

-

Helle Thorning har åbenbart besluttet sig for ikke at uddybe eller reflektere over de heftige loyalitets-skift i sin regering, skønt hendes nye portraetbo­g dykker ned i suppedasen.

Taler hun om Bjarne Corydon, hendes loyale makker, eller Mogens Lykketoft – hendes eddikesure forgaenger, der absolut ikke er taknemmeli­g, selv om hun har promoveret ham til to topposter – ja, så pludrer hun løs.

Til gengaeld rimper hun flere gange munden sammen i et øjebliks tankefuld tavshed til mange spørgsmål om f.eks. Mette Frederikse­n og Sass Larsen, som om hun overvejer at sige noget. Men ender hver gang med at glide af. Ikke ulykkelig eller ophidset, men heller ikke glad.

Spørgsmål om, at hun nu får hug for at skyde skylden på alle mulige andre for sine vanskeligh­eder som statsminis­ter – som hun f.eks. gjorde i DR-serien om ’Statsminis­trene’ – får hende til gengaeld helt op ad stolen: Hun mener hun tvaertimod, at hun tager ansvaret for alt.

Ellers er det Helle Thorning, som vi kender hende: Det store smil, og ’ingen problemer’. Alt er så godt, så godt i London. Dejligt at bo sammen med sin mand igen. Jobbet er skønt. Børnene har det strålende ...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark