Ekstra Bladet

En katastrofe

- Rune Olsen Hyben Alle 100 Kastrup Venlig hilsen Patrick Lund Vinkonsule­nt Ringsted

Den tidligere statsminis­ter og formand for Socialdemo­kratiet Poul Nyrup Rasmussen kaldte salget af Dong til den amerikansk­e investerin­gsbank Goldman Sachs for ’en katastrofe’.

Ja, Nyrup har ret i, at det var en katastrofe. Det samme var det, da regeringen og et flertal i Finansudva­lget solgte Statens Serum Instituts vaccinefab­rik. Det er en katastrofe, når politikere saelger ud af statsejet virksomhed­er, som skulle komme alle danskere til gavn og skabe økonomi til bedre velfaerd. Det er specielt ikke godt, når alle ved, at de penge, staten har tabt ved disse salg, går ud over velfaerden i hele Danmark. Patrick Lund synes ikke, det er rimeligt, at han skal betale skat, licens og p-afgift på DR’s p-plads.

Fredag eftermidda­g omkring kl. 17.30 pakker jeg min bil, to børn og frue. Vi skal på tur til København sammen, en rigtig hyggelig familietur. Vi kører fra Naestved og skal til hovedstade­n for at få nogle dejlige kulturelle oplevelser.

Vi kører i vores Skoda Octavia, en bil i mellempris­klassen, omtrent 300.000 står den i. Jeg må da sige, at ud af de 300.000 kr. for bilen er en stor del gået til beskatning, og ud over det betaler jeg også afgifter for at køre på vejene.

Min familie og jeg ender inde ved DR-bygningen og vil bruge aftenen på at opleve ’Alle mod 1’, det hyggelige familiepro­gram, som kører på DR1 om fredagen kl. 20.

Og her bliver jeg rystet. Da vi parkerer bilen, laeser jeg på de fine skilte rundt omkring på pladsen at der påkraeves køb af p-billet på DR’s p-plads. Beløb: 20 kr. pr. påbegyndt time.

Altså kort og godt: Jeg betaler skat for min bil, som også går til at jeg kan parkere gratis på offentlige ppladser.

Jeg betaler afgift på min bil, og sidst, men bestemt ikke mindst betaler jeg min licens til DR, således at jeg må og kan benytte DR.

Jeg synes simpelt hen ikke, det er rimeligt, at jeg bliver kraevet 20 kr. pr. påbegyndt time for at parkere på DR's parkerings­plads – det er da skaevt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark