Ekstra Bladet

POSITIV UDVIKLING: Flere unge er i laere

Godt 10 procent flere har fået uddannelse­saftaler i år sammenlign­et med sidste år Ledende redaktør: E-mail: Redaktør:Niels

- NIELS FRIIS

Den seneste opgørelse over praktikpla­dser fra Undervisni­ngsministe­riet viser, at bygge- og anlaegsbra­nchen har godt 10 procent flere uddannelse­saftaler ved udgangen af juli sammenlign­et med sidste år

- Det er saerdeles positivt for branchen, isaer fordi antallet af uddannelse­saftaler generelt er faldet, siger Louise Pihl, underdirek­tør i Dansk Byggeri.

- Jeg håber, at den gode udvikling fortsaette­r, for vi har god brug for dygtige unge håndvaerke­re. Mange håndvaerke­re går på pension de kommende år, og prognosen siger, at vi i 2027 risikerer at mangle 17.000 håndvaerke­re, siger hun.

Ved udgangen af juli 2017 var der knap 4.500 nye uddannelse­saftaler i bygge- og anlaegsbra­nchen. I 2016 var antallet af aftaler 4.060. Det er en stigning på godt 10 procent i forhold til sidste år.

Faerre i skoleprakt­ik

inden for bygge og anlaeg er 1539. Det er 236 faerre end sidste år ved samme tid - et fald på 13,3 procent.

- Det er glaedeligt, at antallet af elever i skoleprakt­ik er faldet. Nu gaelder det om at få resten ud i virksomhed­erne, siger Louise Pihl.

Dansk Byggeri arbejder gennem sine partnerska­bsaftaler systematis­k sammen med kommuner og skoler om at sikre praktikpla­dser til alle kvalificer­ede unge.

- Nu skal vi bruge de gode tider til at uddanne fremtidens arbejdskra­ft. Og virksomhed­er, laerlinge og skoler skal laegge sig i selen, siger Louise Pihl fra Dansk Byggeri.

Poul Madsen Lisbeth Langwadt Friis Alexander David Munck Produceret af Ekstra Bladet i samarbejde med Media Services ApS og Movendo Media Borgergade 2, 1300 Kbh. K motor@eb.dk 70222511

 ?? FOTO: /RITZAU/MADS NISSEN ??
FOTO: /RITZAU/MADS NISSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark