Ekstra Bladet

Det mangler politiet

- Motiv Kim Walls arme fleck

Eftersom Peter Madsen har fortalt, at der skete en ulykke og altså naegter drab, har politiet ikke noget åbenlyst motiv i sagen. Det er et et vigtigt punkt i drabssager, at anklagemyn­digheden skal påvise og underbygge, hvad de mistaenker, der er motivet til et drab. Under retsmødern­e har anklager Jakob Buch-Jepsen stillet spørgsmål til den sigtede om hans sex-liv og forhold til kvinder.

Politiet opererer med syv hovedmotiv­er i drabssager: begaer, jalousi, haevn, fanatisme, profit, spaending og udstødelse.

Dykkere er stadig i gang med at søge efter armene. Politiet vil ud fra et etisk perspektiv gerne finde dem, så de pårørende kan få et helt menneske at begrave. Men armene kan også vaere interessan­te for efterforsk­ningen i forhold til, om der er skader. Det kan for eksempel vaere, om der er laesioner, som viser, at kvinden har vaerget for sig, eller det omvendte:

Dødsårsag

Det er ikke lykkedes at fastslå dødsårsage­n ud fra torsoen. Nu hvor hovedet er fundet, skal retsmedici­nerne undersøge, hvordan Kim Wall døde. Om der er noget ved hovedet, som alligevel kan vise sig at stemme med Peter Madsens forklaring om en ulykke, eller om en helt anden dødsårsag kan fastslås.

Mobiltelef­oner

Peter Madsen har sagt, at han smed sin mobil i vandet, fordi han ikke skulle bruge den til noget, da han ville tage livet af sig selv og saenke ubåden. Men også Kim Walls mobiltelef­on mangler. Politiet har teleoplysn­inger om, eventuelt hvem og hvornår Madsen kunne have haft kontakt med andre, men det er interessan­t, om der kan vaere en anden forklaring på, at mobilen er smidt vaek; om der er oplysninge­r eller optagelser på den, som kan vaere relevante for sagen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark