Ekstra Bladet

Et mirakel at jeglever

DR-vaerten Jan Hellesøe fra tv-programmet ’Fuckr med dn hjrne’ slap med livet i behold efter en voldsom trafikulyk­ke i går

- HENRIK HOULBERG PRIVATFOTO hhp@eb.dk

– Det, jeg gentagne gange hørte, var, at for det første var det et mirakel, at jeg var i live, og for det andet: For fanden, det var godt, at jeg havde en dyr bil, for ellers havde jeg vaeret død!

Jan Hellesøe er overrasken­de fattet, men også såre bevidst om, at han sagtens kunne have mistet livet, da han i går morges – på vej fra sit hjem i Sønderborg til København – var involveret i en trafikulyk­ke, der kunne have fået fatale konsekvens­er for den populaere DR-vaert.

Hans Audi kurede ind under en lastvogn, der kørte med vaesentlig lavere hastighed, og efterfølge­nde var Hellesøes køretøj krøllet totalt sammen.

– Jeg kunne se, at jeg ville komme til at ramme den. Jeg kunne ikke nå at dreje til venstre og ud i overhaling­sbanen rundt om den. Så ville jeg simpelt hen banke ind i en anden, fortaeller den 35årige tv-vaert om øjeblikket, hvor han kørte galt.

Jeg skulle dukke mig

Da han ramte lastbilen, var det hverken tanker om Gud eller eksistenti­elle spørgsmål, der pressede sig på.

– Jeg taenkte bare, hvor meget jeg kunne dukke mig, for at jeg kunne komme ned under den her lastbil, hvis jeg ikke kom nok over til venstre. Jeg kunne ikke dukke mig ned, fordi min sikkerheds­sele allerede var låst, fortaeller Jan Hellesøe om de dramatiske sekunder inden sammenstød­et.

Efter kollisione­n med lastbilen, som Jan Hellesøe indtil videre er sluppet utroligt heldigt fra, blev han slaebt med videre af lastbilen. Da de holdt stille, taenkte han, at han skulle ud hurtigst muligt. Han klikkede sikkerheds­selen op og skulle til at stige ud, indtil han i sidespejle­t så, at der stadig kom biler drønende forbi.

– Så på med sikkerheds­selen igen, men den var stadig låst, så jeg måtte puste al luft ud, som jeg overhovede­t havde i kroppen, så jeg ville vaere fastspaend­t, hvis der var nogen, der bankede op i mig, siger tv-vaerten.

Jan Hellesøe gav efterfølge­nde det klassiske ’o.k.’tegn, som man kender fra dykkerverd­enen, til de øvrige bilister.

– Så kom der vildt nok også to ambulancef­ørere, der var på vej på arbejde i privatbil. Jeg taenkte ’hold kaeft, det gik hurtigt’, da de kom, for de havde jakken på. De var på vej på arbejde og havde deres tasker med i bilen, fortaeller Jan Hellesøe, der efterfølge­nde blev tjekket af de to ambulancem­aend.

På hospitalet blev han strippet for alt sit tøj, da laegerne valgte at klippe det af ham. Da Ekstra Bladet talte med Jan Hellesøe, var han blevet tjekket en gang, men skulle til et ekstra tjek en time efter.

Jeg kunne bremse

Hold kaeft, hvor er det godt, at du kørte i en dyr bil

– Jeg kunne nå at bremse og navigere lidt – i en lille bil ville jeg nok bare have skøjtet helt rundt og røget hele vejen ind under lastbilen. Så det, alle, både politifolk og ambulancef­olk, sagde, var: 'Hold kaeft, hvor er det godt, at du kørte i en dyr bil’, fortaeller tv-vaerten.

 ?? PRIVATFOTO PRIVATFOTO ?? Her bagfra ses det tydeligt, hvordan taget simpelt hen er skraellet vaek fra Audien, der sidder godt fast under lastbilen. Forfra ses det tydeligt, at det drejer om centimeter – så var Jan Hellesøe var blevet smadret. Mens Jan Hellesøe ventede på at...
PRIVATFOTO PRIVATFOTO Her bagfra ses det tydeligt, hvordan taget simpelt hen er skraellet vaek fra Audien, der sidder godt fast under lastbilen. Forfra ses det tydeligt, at det drejer om centimeter – så var Jan Hellesøe var blevet smadret. Mens Jan Hellesøe ventede på at...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark